Звенигородська районна державна адміністрація
Черкаська область
Логотип Diia Державний Герб України
gov.ua Державні сайти України
  Пошук

Дітей, які потрапили у складні життєві обставини, продовжують підтримувати на Черкащині

Дата: 28.04.2020 14:00
Кількість переглядів: 265

Фото без описуВ умовах карантину в області не припиняється робота з допомоги дітям, які потрапили у складні життєві обставини. Яку роботу проводять у цьому напрямку розповіли у Службі захисту дітей Черкащини.

Для соціального захисту дітей в області функціонують комунальні заклади «Черкаський обласний центр соціально-психологічної реабілітації дітей» та «Обласний міжрегіональний центр соціально-психологічної реабілітації дітей у м. Умані». Їх органом управління є Служба у справах дітей ОДА. Ці заклади належать до об’єктів критичної інфраструктури. Тож працюють цілодобово та надають соціально-психологічну, педагогічну, медичну реабілітацію дітям з урахуванням посиленого протиепідемічного режиму роботи. На цей час у Черкаському центрі перебуває 50 дітей, Уманському  – 45.

Загалом, з початку карантину службами у справах дітей РДА, МВК, ОТГ, фахівці із соціальної роботи відвідали 1 638 сімей, які перебувають у складних життєвих обставинах, та виявили 229 нових сімей. Сім’ям надається соціальна підтримка, у тому числі натуральною допомогою.

Одну дитину відібрано у батьків у зв’язку із загрозою життю та здоров’ю, виявлено 12 дітей, залишених без батьківського піклування. Забезпечено тимчасове влаштування дітей: 2 – влаштовано до Черкаської міської дитячої лікарні, 8 – до Черкаського та Уманського центрів, 3 – у сім’ї родичів.


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора