Звенигородська районна державна адміністрація
Черкаська область
Логотип Diia Державний Герб України
gov.ua Державні сайти України
  Пошук

Це може призвести до катастрофічних наслідків, – Міністр МОЗУ Максим Степанов про послаблення карантинних заходів у Черкасах

Дата: 01.05.2020 11:50
Кількість переглядів: 269

Фото без описуЗа весь час пандемії в Україні, на Черкащині зокрема, підтверджені 296 випадків захворювання на коронавірус. За останню добу виявили додатково 6 осіб. Про це сказав Міністр охорони здоров’я України Маким Степанов, який перебуває сьогодні з робочим візитом на Черкащині.

Пан міністр висловився щодо скасувань рішенням Черкаської міської ради деяких карантинних обмежень, встановлених попередньо Урядом задля  боротьби з поширенням коронавірусної інфекції на території країни:

– Я вже неодноразово наголошував, що ці заходи дали змогу уникнути піку захворювання в Україні. Ми пішли іншим шляхом, ніж європейські країни, такі як: Іспанія, Італія. І це той комплекс заходів, що був уведений в країні. Ми розуміємо, що люди  втомилися від карантину. І я ще раз наголошу: щодня  аналізуємо ситуацію та готуємо  пом’якшення карантинних заходів вже з 11 травня. Всі ці наші дії ґрунтуються на думці фахівців, епідеміологів, вірусологів, які знають, як себе поводити в час пандемії. 11 травня розпочнемо пом’якшення, бо на сьогодні ситуація дозволяє це робити, ґрунтуючись на тих даних, які є. Те, що вчора відбулось в Черкасах, рішення міської ради відкрити магазини, торговельні центри, вуличні тераси закладів харчування, все це може звести нанівець ту роботу, яка була здійснена півтора місяця. Це може призвести до катастрофічних наслідків. Діям міської влади буде надана відповідна оцінка, зокрема правоохоронних органів. Категорично  засуджую такі дії, бо поставлене під загрозу життя  і здоров’я людей.

 


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора