Звенигородська районна державна адміністрація
Черкаська область
Логотип Diia Державний Герб України
gov.ua Державні сайти України
  Пошук

Розроблено план відновлення роботи Звенигородського місцевого ринку

Дата: 04.05.2020 12:15
Кількість переглядів: 3363

Фото без описуФото без описуНа попередній зустрічі з підприємцями Звенигородського місцевого ринку 30.04.2020 року було обговорено план відновлення роботи ринку. На жаль, у людей тривалий час формувалася зневіра до влади, тому на зустрічі лунали натяки на те, що влада знову намагається «забалакати» проблему.

Проте сьогодні 04.05.2020 року, як і було попередньо домовлено, в приміщенні Звенигородської районної державної адміністрації відбулась спільна нарада голови Звенигородської районної державної адміністрації В.Е. Гончаревського, міського голови О.Я. Саєнка, секретаря Звенигородської міської ради В.Л. Маренича, заступника міського голови С.В. Щербини, начальника Звенигородського районного відділу Управління ДСНС в Черкаській області С.І. Ямборського, начальника Звенигородського відділу поліції ГУНП у Черкаській області О.Є. Міщенка, начальника Звенигородського районного Управління ГУ Держпродспоживслужби в Черкаській області О.А. Сіренка, директора КП «Ринок» С.І. Мізецького та ініціативної групи підприємців Звенигородського місцевого ринку.

Як і було погоджено на попередній зустрічі, щоб не погіршити епідеміологічну ситуацію в районі, вирішено дотримуватись поетапного плану відновлення ринку. Адже лише виважені рішення є запорукою збереження життя і здоров’я людей.

До відкриття ринку дирекція КП «Ринок» має виконати вимоги, зазначені в Постанові Головного державного санітарного лікаря України № 14 від 27.04.2020 року. Ці ж вимоги мають виконувати і підприємці ринку.

1. Наявність реєстрації агропродовольчого ринку як оператора ринку харчових продуктів.

2. Допуск продавців і відвідувачів на територію агропродовольчого ринку виключно за наявності вдягнутої медичної маски (респіратора).

3. Проходження продавцями і покупцями безконтактного температурного скринінгу.

4. Наявність на кожному вході (в’їзді) на територію агропродовольчого ринку диспенсерів з антисептиком.

5. Кількість відвідувачів, які одночасно перебувають на території агропродовольчого ринку, не повинна перевищувати кількості, з розрахунку один покупець на 10 метрів квадратних торговельної площі ринку.

6. Відстань між робочими місцями продавців має складати не менше трьох метрів, а місця торгівлі мають бути обладнані захисними екранами між продавцями та покупцями з плівки або пластику.

7. Проведення дезінфекції контактних поверхонь кожні три години, прибирання та дезінфекція всіх приміщень, включаючи стаціонарні торговельні місця – в кінці кожного робочого дня.

8. Відсутність неконтрольованої (стихійної) торгівлі на прилеглій до агропродовольчого ринку території.

9. Забезпечення постійного інформування відвідувачів агропродовольчого ринку щодо встановлених обмежень, яких необхідно дотримуватись та профілактики коронавірусної хвороби COVID-19.

10. Забезпечення агропродовольчим ринком контролю за дотриманням вимог щодо профілактичних заходів протидії поширення коронавірусної хвороби COVID-19 та оперативного усунення порушень.

Результатом нашого свідомого виконання карантинних вимог стало те, що на сьогодні в Звенигородському районі не зафіксовано жодного випадку захворювання на COVID-19. 

Зберегти цю позитивну тенденцію – наш спільний обов’язок.

За умови виконання вимог Постанови Головного державного санітарного лікаря України № 14 від 27.04.2020 року та дотримання усіх карантинних обмежень, відновлення роботи КП «Ринок» заплановано на 08.05.2020 року.


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора