Звенигородська районна державна адміністрація
Черкаська область
Логотип Diia Державний Герб України
gov.ua Державні сайти України
  Пошук

Юрій Лесюк про ситуацію з COVID-19 в області

Дата: 05.05.2020 16:40
Кількість переглядів: 225

За останню добу в області виявили ще два випадки захворювання на коронавірус. Зокрема, 1 в м. Черкаси та 1 у Городищенському районі. Про це зазначає заступник голови ОДА Юрій Лесюк. За його словами, на сьогодні в регіоні – 314 зафіксованих за весь період випадків.

У розрізі районів/міст:

м. Черкаси – 117;

м. Сміла – 5;

м. Умань – 17;

Городищенський район – 18;

Драбівський район – 11;

Золотоніський район – 6;

Кам’янський район – 60;

Канівський район – 9;

Корсунь-Шевченківський – 3;

Катеринопільський – 10;

Лисянський – 5;

Маньківський – 4;

Монастирищенський – 3;

Смілянський – 6;

Уманський – 2;

Христинівський – 1;

Черкаський – 25;

Чигиринський – 1;

Чорнобаївський – 5;

Шполянський – 6.

За останню добу вірусологічною лабораторією ДУ “Черкаський обласний лабораторний центр МОЗУ” методом ПЛР проведено 155 досліджень.

Юрій Миколайович наголошує, що карантин триває, та закликає дотримуватись обмежувальних заходів, зокрема й у період травневих свят:

– Нагадаю, 30 квітня на засіданні регіональної комісії з питань техногенно-екологічної безпеки та надзвичайних ситуацій ухвалили рішення про рекомендацію керівникам на місцях посилити напередодні травневих свят, зокрема й пам’ятних дат 8 і 9 травня, карантинний контроль, аби максимально убезпечити людей. Водночас нинішня ситуація із захворюваністю дозволяє розпочати зняття перших обмежень з 11 травня і перейти до адаптивного карантину. Допоки ж не нехтуймо правилами й дотримуймося порад медиків, епідеміологів, а саме: щодо особистої гігієни, використання засобів захисту, дистанційних обмежень та ін. Особлива увага до людей старшого віку, яким варто дотримуватись карантинних заходів й берегтися.


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора