Звенигородська районна державна адміністрація
Черкаська область
Логотип Diia Державний Герб України
gov.ua Державні сайти України
  Пошук

Дмитро Ляшов – ЗМІ: Карантин допомагає стримати поширення епідемії

Дата: 08.05.2020 10:25
Кількість переглядів: 260

Фото без опису

Рішення Черкаського міськвиконкому від 30 квітня про послаблення карантинних заходів на сьогодні зупинене. Нагадаємо, за результатами розгляду справи, Черкаський окружний адміністративний суд задовольнив заяву про забезпечення позову Черкаської ОДА. Про це сьогодні спілкувався з журналістами перший заступник очільника області Дмитро Ляшов.

– Зупинка рішення МВК – це частина наших вимог. Однак, переконаний, навіть нині чинне рішення про зупинку позитивно вплине на подальший вихід із карантину. Адже йдеться про безпеку людей, – зазначає перший заступник.

Дмитро Ляшов наголосив, що навіть, не зважаючи на те, що невдовзі карантин послаблюватимуть, на момент ухвалення рішення МВК було незаконним:

– Я наголошу, наш позов не є політичним чи адміністративним тиском на міську владу. Це – довід, що всі перебуваємо в єдиному правовому полі. І ми дякуємо всім громадянам, які не піддались провокації та дотримуються карантинних вимог. Адже наше завдання – дочекатися переходу на наступний етап карантину, де вже діятимуть пом’якшення заборон. Звісно, всі втомилися від карантину, але це не дає права діяти поза межами закону. Карантин допоміг стримати неконтрольоване поширення епідемії. І цьому є офіційні підтвердження, – констатував Дмитро Ляшов.

Зауважимо, на сьогодні в області зафіксовано 331 випадок інфікування коронавірусом. За останню добу + 7 випадків (м. Черкаси – 4 особи, Канівський район – 1, Городищенський – 2).

У розрізі районів/міст:

м. Черкаси – 125;

м. Сміла – 5;

м. Умань – 17;

Городищенський район – 20;

Драбівський район – 11;

Золотоніський район – 6;

Кам’янський район – 60;

Канівський район – 13;

Корсунь-Шевченківський – 3;

Катеринопільський – 10;

Лисянський – 5;

Маньківський – 4;

Монастирищенський – 5;

Смілянський – 6;

Уманський – 2;

Христинівський – 1;

Черкаський – 26;

Чигиринський – 1;

Чорнобаївський – 5;

Шполянський – 6.

За останню добу провели методом ПЛР 394 дослідження  носоглоткових змивів в осіб з підозрою на корона вірус.

Додамо, заповненість ліжок у закладах охорони здоров’я області, де госпіталізовані хворі на коронавірусну інфекцію, сягає 7,5%.


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора