Звенигородська районна державна адміністрація
Черкаська область
Логотип Diia Державний Герб України
gov.ua Державні сайти України
  Пошук

На Черкащині прогнозують похолодання з дощами

Дата: 12.05.2020 11:00
Кількість переглядів: 203

Фото без описуПогоду нашого регіону формує система атмосферних фронтів, яка розташувалась у глибокій улоговині циклону над Баренцевим морем. Цей холодний атмосферний розділ вже добряче остудив Німеччину, країни Прибалтики, Польщі. Невеликі опади вже випадають на Черкащині, а найбільш інтенсивні чекаємо при прохолодженні фронтальної системи сьогодні у другій половині дня, поідомляє начальник обласного гідрометцентру Віталій Постригань.

Дощі супроводжуватимуться сильним вітром, місцями грози та град. За сьогоднішній день випаде близько декадної норми дощу. Найближчої ночі ця система переміститься на східні області України і за нею пошириться холодна повітряна маса з північних широт. Повітря арктичного походження остудить повітря і нічні температури знизяться до 1-3º тепла, а на ґрунті чекаємо заморозки 0-5º.

Контрастна та нестійка повітря на маса пануватиме у нашому регіоні до кінця поточного тижня. Тому переважатиме прохолодна погода, періодично випадатимуть дощі. Температура вночі в межах +3..8º, денні максимуми не перевищуватимуть +16..18º.

Заморозки найближчої ночі можуть негативно вплинути на сходи теплолюбних сільськогосподарських культур – кукурудза, соя та на розсаду овочевих.

На Черкащині в останні 25 років заморозки в повітрі в перші 10 днів травня відмічалися у 8 роках. Всередині травня (14.05) за весь період спостережень заморозок у повітрі був лише один раз – в 1980 році. Тобто заморозки всередині та другій половині травня – явище дуже рідкісне для Черкащини.


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора