Звенигородська районна державна адміністрація
Черкаська область
Логотип Diia Державний Герб України
gov.ua Державні сайти України
  Пошук

В області ліквідують стихійні сміттєзвалища завдяки Ecomap’і

Дата: 13.05.2020 16:30
Кількість переглядів: 310

Фото без описуЕлектронний сервіс Міністерства енергетики та захисту довкілля України «Ecomapa.gov.ua» з Інтерактивною мапою сміттєзвалищ діє на Черкащині. За допомогою мобільного додатку будь-хто може скористатися сервісом і додати інформацію про виявлене стихійне сміттєзвалище. Стан реагування органів влади на місцях на звернення громадян, отриманих за допомогою сервісу, обговорили на нараді в ОДА під головуванням заступника очільника області Юрія Безщасного.

Електронний сервіс діє на Черкащині з 2016 року. Наразі, за результатами проведеного управлінням екології та природних ресурсів облдержадміністрації аналізу, із 140 зареєстрованих звернень по області 54 – виконано, ще 66 – виконано і чекають на підтвердження заявників, 5 – знаходяться на розгляді в управлінні, 15 – не виконано в повному обсязі та потребують додаткового часу на виконання, зокрема у зв?язку з карантинними обмеженнями.

За результатами наради надали відповідні доручення органам виконавчої влади на місцях щодо вжиття ними невідкладних заходів реагування з ліквідації стихійних сміттєзвалищ, зареєстрованих на «Інтерактивній мапі сміттєзвалищ». Державній екологічній інспекції області наголошено на посиленні здійснення державного нагляду (контролю) за додержанням вимог законодавства з питань поводження з відходами.


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора