Звенигородська районна державна адміністрація
Черкаська область
Логотип Diia Державний Герб України
gov.ua Державні сайти України
  Пошук

На кінець тижня повернеться тепло

Дата: 18.05.2020 15:55
Кількість переглядів: 260

Нинішній тиждень відзначиться впливом холодної тилової частини циклону «Еrna». Тому спочатку розіграється вітер, а потім надійде холодне повітря. Дощі при цьому можливі, але вони будуть несуттєвими, інформує начальник обласного гідрометцентру Віталій Постригань.

У понеділок та вівторок – вітряно, сухо та досить тепло +6..8º вночі і +14..19º вдень. Із середи посилені північні вітри почнуть постачати холодне арктичне повітря. Денна температура знизиться до 8-13º, нічна – до 1-6º тепла. Потеплішає лише у неділю.

У період 21-23 травня знову відбудеться надходження арктичного повітря, тому є велика вірогідність заморозків на поверхні ґрунту. Але вони носитимуть «мозаїчний характер», тому що холод не піде «стіною», а проникатиме на територію нашого регіону невеликими порціями. Розраховуємо, що ці заморозки вже будуть останніми цієї весни.

З 26 травня очікується перебудова атмосферних процесів на більш теплий режим, тобто чекаємо літо.

Загалом цьогорічна весна після теплої зими занадто зухвало пішла у наступ. Вже початок березня відповідав кінцю квітня. Це спровокувало надто раннє пробудження природи, і лише нестача дощів стримувала ці процеси. Посушливий та прохолодний квітень порадував лише окремими теплими днями. А травень, завдяки частим похолоданням, дає ясно зрозуміти, що це ще не літо. Проте своїми грозовими дощами і високими денними максимумами він начебто привчає нас до майбутнього теплого сезону.

У цьому році затяжний весняний сезон. Середньодобова температура минулих вихідних +12..13º, аналогічна була 2 березня, тобто ще на початку весни. Денні температури +19..21º, вночі +5..7º – це холодно і відповідає кінцю квітня.


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора