Звенигородська районна державна адміністрація
Черкаська область
Логотип Diia Державний Герб України
gov.ua Державні сайти України
  Пошук

За чотири місяці податковий борг по області скорочено на 62,3 млн гривень

Дата: 21.05.2020 12:05
Кількість переглядів: 276

За чотири місяці 2020 року податковий борг по Черкаській області до зведеного бюджету  скорочено  на  62,3 млн грн, інформує Головне управління у Черкаській області.

Фото без описуЗа рахунок вжитих заходів із погашення податкового боргу надходження до зведеного бюджету з початку року склали 70,8 млн грн, в тому числі до державного – 64,5 млн грн  та до місцевого –  6,3 млн грн (+ 37,2 млн грн). Це в 2,4 рази більше порівняно з минулорічним показником.

Слід зазначити, що податковою службою області, з метою оперативного та повного погашення заборгованості суб’єктів господарювання з податків і зборів, вживаються усі передбачені чинним законодавством заходи із погашення податкового боргу, а саме за рахунок опису майна в податкову заставу, вилучення готівки, реалізації заставного майна, направлення податкових вимог  та інших заходів  забезпечено надходження  до державного бюджету на суму 24,3  млн грн.

За чотири місяці 2020 року відкрито провадження у справах про банкрутство відносно 5 підприємств області,  загальна сума податкового боргу  яких складає  20,1 млн  грн.

Крім того, протягом січня-квітня грошовими коштами від підприємств-банкрутів до бюджету надійшло 44,9 млн грн.

Головне управління ДПС у Черкаській області вкотре наголошує на недопущенні формування податкового боргу. Своєчасна сплата податків, зборів та обов’язкових платежів є запорукою добробуту усіх громадян.


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора