Звенигородська районна державна адміністрація
Черкаська область
Логотип Diia Державний Герб України
gov.ua Державні сайти України
  Пошук

На Чернечій горі відзначили річницю перепоховання Тараса Шевченка (фото)

Дата: 22.05.2020 14:35
Кількість переглядів: 380

Сьогодні на Чернечій горі вшанували роковини перепоховання Кобзаря Тараса Шевченка. 

Керівники області та Канівського району поклали квіти до могили Шевченка, де традиційно представники духовенства провели молебінь.

“Кожна дата роковин Пророка – це привід нагадувати про феномен Тараса Шевченка, філософію його творчості, фундаментальне значення для української духовності. І в наших ворогів є усвідомлення того, що саме Шевченко – центральна постать в українській літературі й українській духовності. Його творчість – неповторне явище в історії світової культури. День перепоховання – не можна назвати святом, але, як сьогодні відзначив Ігор Ліховий, саме 22 травня Тарас Шевченко повернувся додому – в Україну”, – говорить голова Черкаської ОДА Роман Боднар. 

Також Роман Боднар процитував академіка Івана Дзюби:

“Щоб нація втратила свою життєздатність, дуже важливо дискредитувати основні опорні конструкції її національного самоусвідомлення. І тут, звичайно, Шевченка ніяк не обійти. Воюючи з Шевченком, воюють з Україною, хоч і приховують це з різною мірою вправності”.

Нагадаємо, що заходи з нагоди відзначення 159-ї річниці з дня перепоховання Тараса Шевченка відбудуться 22 травня на Черкащині. У зв’язку з карантинними обмеженнями, вони відбудуться онлайн.


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора