Звенигородська районна державна адміністрація
Черкаська область
Логотип Diia Державний Герб України
gov.ua Державні сайти України
  Пошук

Дитячі садочки Черкащини поетапно відновлюють свою роботу

Дата: 25.05.2020 14:40
Кількість переглядів: 380

Фото без описуДошкільні навчальні заклади Черкащини поетапно відновлюють свою роботу. Про це інформує т.в.о керівника управління освіти Черкаської ОДА Оксана Сімушіна. 

На місцях ухвалили  рішення про відновлення роботи закладів дошкільної освіти з 1 та 8 червня 2020 року, м. Умань – з 27 травня.

У період підготовки закладів дошкільної освіти до відкриття проведуть низку заходів.

А саме:

– З 25 травня працівники закладів освіти будуть проходити навчання щодо правил використання засобів індивідуального захисту, їх утилізації та контроль над дотриманням цих правил.

– Готують приміщення до прийому дітей, виконують всі протиепідемічні заходи, спрямовані на захист дітей (звільняють ігрові кімнати від м’яких іграшок, килимових покриттів з довгим ворсом).

– Проводять дератизацію та дезінфекцію приміщень закладів дошкільної освіти.

– Організовують місця для обробки рук спиртовмісними антисептиками.

– Забезпечують заклади дошкільної освіти засобами індивідуального захисту та дезінфікуючими засобами і організувати контроль за їх використанням; безконтактними термометрами та дезінфікуючими засобами, паперовими рушниками в достатній кількості.

– Узгоджують дані про стан здоров’я учасників освітнього процесу з моніторинговою комісією.

– Погоджують з територіальними управліннями Держпродспоживслужби дані про готовність приміщень закладів дошкільної освіти та учасників освітнього процесу до повернення у заклади.

Моніторинг інформації про відновлення роботи закладів дошкільної освіти проводиться щоденно.

Довідково: у 633 закладах дошкільної освіти області (у т.ч. 206 навчально-виховних комплексів) здобувають дошкільну освіту 38 907 дітей.

Нагадаємо, що для запобігання поширенню на території України гострої респіраторної хвороби COVID-19,  усі заклади дошкільної освіти припинили свою діяльність з 13 березня 2020.


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора