Звенигородська районна державна адміністрація
Черкаська область
Логотип Diia Державний Герб України
gov.ua Державні сайти України
  Пошук

Майже 10 млн грн передбачили з держбюджету на цьогорічне оздоровлення чорнобильців області

Дата: 02.06.2020 12:50
Кількість переглядів: 179

На санаторно-курортне лікування громадян, які постраждали внаслідок Чорнобильської катастрофи цьогоріч із державного бюджету області передбачили 9,6 млн грн. Це дасть змогу оздоровити 1187 постраждалих 1 категорії, 6 осіб, що належать до 1 категорії із захворюваннями нервової системи з наслідками травм, захворювань хребта та спинного мозку та 18 дітей з інвалідністю, пов’язаною з Чорнобильською катастрофою.

Після закінчення карантинних заходів щодо запобігання поширенню гострої респіраторної хвороби COVID-19, місцеві структурні підрозділи з питань соціального захисту населення розпочнуть організаційну роботу щодо укладання угод для забезпечення послугами із санаторно-курортного лікування такої категорії осіб, відповідно до поданих ними заяв.

Довідково:

Постановою Кабінету Міністрів України від 06.05.2020 № 339 Урядом затверджена вартість путівки у 2020 році:

– для осіб I категорії – 7 700 грн;

– для осіб I категорії із захворюванням нервової системи (з наслідками травм і захворюваннями хребта та спинного мозку) –23 420 грн;

– для дітей, яким установлено інвалідність, пов’язану з Чорнобильською катастрофою, та одного з батьків або особи, яка замість них, – 15 300 грн.

Про це інформують в Департаменті соціального захисту населення ОДА


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора