Звенигородська районна державна адміністрація
Черкаська область
Логотип Diia Державний Герб України
gov.ua Державні сайти України
  Пошук

У області презентували проект Стратегії розвитку Черкащини на 2021-2027 роки (ФОТО, ВІДЕО)

Дата: 10.06.2020 19:49
Кількість переглядів: 353

Журналістам презентували проект Стратегії розвитку Черкаської області на 2021-2027 роки. Стратегічне бачення розвитку рогіону пресдтавили голова Черкаської ОДА Роман Боднар, заступник голови Роман Карманнік та керівниця Агенції регіонального розвитку Любов Ропало. Проект стратегії розглянуть на сесії обласної ради, яка відбудеться у п’ятницю. 

Після прийняття стратегії відбудеться затвердження плану її реалізації на 2020-23 роки та 2024-27 роки.

– Наш основний пріоритет при розробці стратегії – це залученість якомога більшої кількості людей до цього процесу. Це науковці, представники бізнесу, громадських організацій. Розробка стратегії розпочалася ще в липні минулого року.  Понад 1000 осіб долучились до розробки, ми запустили веб-сайт Стратегії, Facebook, Instagram, Telegram, понад 100 публікацій в ЗМІ, соціальних мережах, провели 6 координаційних зустрічей та нарад на всеукраїнському рівні, 23 круглі столи та фокус-групи, 4 кущові виїзні зустрічі з мешканцями ОТГ та міст області, – говорить заступник голови Черкаської ОДА Роман Карманнік. 

Етапи розробки стратегії можна переглянути на офіційному сайті strategy2027-ck.gov.ua. 

ПРЕЗЕНТАЦІЯ СТРАТЕГІЇ_2021_2027

За словами голови Черкаської ОДА Романа Боднара, проект Стратегії розвитку області – це базовий документ, який визначає стратегічні цілі. Ці цілі і ляжуть в основу тактичного рівня:

– Будь-який наш крок управлінський, будь-яка ідея повинна лягати на канву стратегічних цілей. Наше завдання – використовувати свої регіональні  плюси в економіці.  Але не зможе бути економіка конкурентною, якщо не будуть задіяні люди професійні, із критичним мисленням, європейською культурою виробництва. Бо саме люди рухають технології. Про якість життя: складно втримати професійну людину у країні, в якій не комфортно. Це теж пріоритет – створення умов для розвитку, комфортного і безпечного життя громадянина.

Як відзначила керівниця Черкаської агенції регіонального розвитку Любов Ропало, структура та процедура стратегій регламентовані чинним законодавством.

–  Долучитися до розробки міг будь-хто, всі, хто хотів донести свою думку, мали змогу подати письмові пропозиції, або ж на електронну пошту чи в соцмережах. Документ прокомунікували в районах, це були 4 кущові навчання-інформування: в Черкасах, Звенигродці, Золотоноші та Умані. Зауважу, що усі три стратегічні цілі є рівноцінні. Стратегія – це документ про те, як ми себе заявляємло на майбутні 7 років, а план реалізації –  це вже конкретні кроки досягнення цілей.

Відеотрансляція презентації: 

 


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора