Звенигородська районна державна адміністрація
Черкаська область
Логотип Diia Державний Герб України
gov.ua Державні сайти України
  Пошук

Умови проведення ЗНО мають бути безпечними, – Юрій Лесюк

Дата: 11.06.2020 18:35
Кількість переглядів: 418

Фото без описуЗабезпеченість засобами захисту, безпечне довезення до пунктів проведення ЗНО, присутність на пунктах медпрацівників – про підготовку до проведення зовнішнього незалежного оцінювання в області йшлося в ОДА. Тут за участі заступника очільника області Юрія Лесюка та керівників обласних установ відбулась зустріч із директоркою Київського регіонального центру оцінювання якості освіти Світланою Сакаєвою. Вона приїздила сьогодні до Черкас із рекомендаціями та роз’ясненнями щодо процесу організації та проведення зовнішнього незалежного оцінювання.Фото без опису

Нагадаємо, відповідно до вимог МОНУ, в червні – липні 2020 року проводитимуть ЗНО. Спільним наказом Управління освіти і науки Черкаської обласної державної адміністрації та Київського регіонального центру оцінювання якості освіти від 28.05.2020 № 100/40 затвердили мережу пунктів проведення ЗНО в Черкаській області.

Юрій Лесюк наголосив, насамперед, на важливості дотримання рекомендацій, затверджених Постановою Головного державного санітарного лікаря стосовно проведення ЗНО, ЄВІ (єдиний вступний іспит) та ЄФВВІ (єдине фахове вступне випробування). Мова йшла про необхідність проведення відповідних організаційних заходів, присутності медпрацівників на пунктах тестування, безпечного підвезення учасників ЗНО до пунктів та у зворотному напрямку та ін.Фото без опису

В.о. начальника Управління освіти і науки ОДА Оксана Сімушіна водночас поінформувала, що для проходження пробного ЗНО в області зареєструвались 6909 осіб. Пункти проведення пробного ЗНО розташовані в 12 округах. У той же час на основну сесію ЗНО в області зареєструвались 11 130 осіб, діятиме 48 пунктів. Поміж учасників: випускники закладів загальної середньої освіти, випускники минулих років, учні/слухачі закладів профтехосвіти, студенти закладів довищої освіти та ін.

Кожен пункт тестування упродовж 25.06 – 17.07.2020 буде задіяний по 3-4 рази.

– На пунктах тестування працюватиме майже 2 200 педагогічних працівників, – зазначила Оксана Іванівна. – Наразі завершується їхнє навчання. На пункті перевірки сертифікаційних робіт задіють більше 300 екзаменаторів. Важливо, що вже на сьогодні працівниками Київського регіонального центру оцінювання якості освіти учасників 32 пунктів пробного тестування області забезпечили засобами захисту. А це: паперові рушники, рідке мило, антисептики для обробки рук та поверхонь, по 30 резервних масок для тих учасників, які з’являться без них на пункт тестування.

Між тим, завдяки співпраці держави з європейськими партнерами, Черкащина найближчим часом очікує на додаткове забезпечення необхідними засобами захисту під час проведення ЗНО. Йдеться про антисептики для обробки рук, дезінфікуючі засоби для очищення поверхонь, захисний одяг для медиків, медичні маски, безконтактні термометри. Про розподіл засобів між 48 пунктами для основної сесії буде повідомлено згодом.

Визначена кількість засобів розрахована й для 5 пунктів проведення вступних випробувань в магістратуру 1 та 3 липня.

Також під час проведення ЗНО організують безпечний доїзд та супровід випускників шкіл до пунктів проведення ЗНО та у зворотному напрямку – із дотриманням рекомендацій щодо організації протиепідемічних заходів під час перевезення пасажирів, затверджених постановою Головного державного санітарного лікаря України.

Світлана Сакаєва натомість повідомила присутніх про моніторинг проведення рекомендацій щодо протиепідемічних заходів під час проведення ЗНО. Спільно з представниками обласних структур обговорили регламент проведення тестування, визначення місць розсадки учасників тестування, порядок скринінгу на предмет наявності ознак захворювань, організацію місць для дезінфекції рук та ін.

Зауважимо, в області діє обласна гаряча лінія з питань організації та проведення ЗНО: (0472)64 05 90

Довідково:

В області працюватиме 32 пункти пробного ЗНО, які розташовані на базі ЗЗСО (29) та ЗВО (3).
Графік проведення пробного ЗНО-2020:
15 червня – українська мова і література (29 пунктів пробного ЗНО);
17 червня – біологія, географія, історія України, математика, фізика, хімія, англійська, німецька, французька, іспанська мови (28 пунктів пробного ЗНО).
Основна сесія зовнішнього незалежного оцінювання розпочнеться 25 червня тестуванням з математики, що завершиться 17 липня тестуванням з хімії. Працюватиме загалом 48 пунктів проведення.
Додаткова сесія ЗНО запланована на 23 липня – 11 серпня, місце проведення буде визначатися Київським регіональним центром оцінювання якості освіти за потреби.Фото без опису

« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора