Звенигородська районна державна адміністрація
Черкаська область
Логотип Diia Державний Герб України
gov.ua Державні сайти України
  Пошук

В Україні відзначають День державної служби

Дата: 23.06.2020 10:55
Кількість переглядів: 267

Фото без описуДень державної служби відзначають сьогодні в Україні. Більшість науковців та істориків вважають, що формування саме української державної служби розпочалось у часи Української національної революції 1917-
1921 років. Події тих часів стали відправною точкою сучасної української державності, а схвалена 30 травня 1918 року «Урочиста обітниця урядовців на вірність Українській Державі» вперше в історії України на законодавчому рівні закріпила засади інституту державної служби.

Після Революції Гідності Україна взяла курс на комплексні реформи у всіх сферах державної політки, пріоритетними з яких стало реформування державного управління та державної служби. Новим етапом становлення інституту державної служби став Закон України «Про державну службу», який прийнято 10 грудня 2015 року і набув чинності 1 травня 2016 року.

Головними новаціями Закону стали розмежування політичних та адміністративних посад, зокрема, запровадження інституту державних секретарів міністерств, забезпечення політичної нейтральності, стабільності та професійності державної служби, що діє в інтересах суспільства. Встановлено винятково конкурсну процедуру відбору на всі посади держслужби, включно з вищими управлінськими посадами, створено Комісію з питань вищого корпусу державної служби.

Більше про державну службу в Україні та її здобутки читайте за посиланням.


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора