Звенигородська районна державна адміністрація
Черкаська область
Логотип Diia Державний Герб України
gov.ua Державні сайти України
  Пошук

Роман Боднар про епідситуацію в області, продовження карантину та тендерні процедури об’єктів будівництва (відео)

Дата: 23.06.2020 21:30
Кількість переглядів: 325

У традиційному зверненні голова Черкаської ОДА Роман Боднар розповів про епідситуацію в області, карантинні заходи та прокоментував повідомлення у ЗМІ, які стосують “Великого будівництва”.

На сьогодні в області зафіксували за час карантину 605.
+ 2 за добу – м.Черкаси.
На жаль, за добу маємо ще 1 летальний випадок,
43 річний чоловік, житель міста Черкаси, був госпіталізований в середині червня в обласну лікарню. Мав супутню кардіологічну патологію.

132 особи із лабораторно підтвердженими випадками COVID-19 перебувають на лікуванні. На стаціонарному лікуванні – 29 осіб, амбулаторне лікування – 103 особи.

Заповненість ліжок у закладах охорони здоров’я, які визначені для госпіталізації хворих з підтвердженим випадком COVID-19, становить 7,3%. Це дозволяє нам не вводити додаткових обмежувальних заходів.

Маємо хороший показник одужань – 451 особа. Також Черкаська область в лідерах по проведенню ПЛР-тестувань. Всього обласний лабцентр провів 27 134 тестування. За добу – 281. Тестами область забезпечена, обласний лабораторний центр проблем із закупівлями не має.

Проводимо також ІФА тестування. Проведено більше 6 тисяч обстежень на наявність антитіл до коронавірусу SARS-CoV-2 методом ІФА.

Нагадаю, що ми застрахували черкаських медиків, які працюють із ковідними пацієнтами. На сьогодні застраховані більше 2 тисяч медичних працівників.

Президент тримає на особистому контролі виплати медпрацівникам, які працюють із коронавірусом. У квітні отримали доплати в повному обсязі 1175 медичних працівників на суму 9,2 млн грн. У травні нарахували доплати 722 медичним працівникам, на сьогодні проведено розрахунок на 6,2 млн грн.

ПРО ПРОДОВЖЕННЯ КАРАНТИНУ

В Україні продовжено карантин 31 липня.

Відсьогодні в Черкаській ОДА та в органах виконавчої влади, інших державних органах, органах місцевого самоврядування робочий день розпочинається о 8 годині ранку.

А в центрах надання адміністративних послуг, органах соціального захисту населення, територіальних органах Пенсійного фонду України о 10 годині.

Це зменшить навантаженість на громадський транспорт та дозвозить уникнути скупчення.

Наголошу, що продовження карантину забороняє:

перебування в громадських місцях без одягнених засобів індивідуального захисту.
відвідування закладів освіти її здобувачами в групах більше 10 осіб,
проведення масових (культурних, розважальних, спортивних, соціальних, релігійних, рекламних та інших) заходів за участю більше однієї особи на 5 кв.

Також забороняється діяльність дитячих закладів оздоровлення та відпочинку.

Важливо, за рішенням регіональної комісії ТЕБ та НС посилили перевірку суб’єктів господарювання на дотримання протиепідемічних заходів.
Проводимо спільну робота із органами місцевого самоврядування, Держпродспоживслужбою, поліцією.
Уже склали 4 протоколи про порушення. Наша мета – в першу чергу роз’яснювальна робота. Ми повинні спільно запобігти поширенню інфекції та недопустити введення більш жорстких карантинних обмежень!

 ПРО ТЕНДЕРИ

Останнім часом з’являється низка провокативних публікацій у ЗМІ стосовно проведення тендерів на об’єктах #Великого_будівництва. Ніяк інакше як початком передвиборчої інформаційної боротьби я назвати не можу.
Оскільки викладені у матеріалах суб’єктивні думки політиків не підкріплені фактами. Що може свідчити лише про некомпетентність останніх.

Зупинюся на об’єкті, який відвідували минулого тижня “Країні добра”. Там вже розпочали роботи.
Департамент капітального будівництва Черкаської ОДА 17 квітня оголосив тендер на закупівлю робіт по об’єкту “Реконструкція будівлі комунального закладу “Черкаський навчально-реабілітаційний центр “Країна добра” Черкаської обласної ради”.

Переможцем відкритих торгів став ТОВ “Черкасиміськбуд”. Тендерна пропозиція “Черкасиміськбуд” єдина відповідає кваліфікаційним критеріям, вимогам тендерної документації.

Жоден з дискваліфікованих учасників не оскаржив дії замовника, не звернувся до Замовника з вимогою у строки передбачені п.1, п.2, ст.32 Закону України «Про публічні закупівлі».

Для участі в аукціоні свої тендерні пропозиції надало 4 учасника: ТОВ “Черкасиміськбуд”, ПП “АРХСТРОЙ ФАСАД”, ТОВ фірма “РАСАВА”, ТОВ “ПМ-Арсенал”.

Кожна із відхилених пропозицій не відповідала умовам тендерної документації. Деякі будівельні роботи у поданих на тендер пропозиціях взагалі відсутні. Те ж стосується і документації.

Об’єкт має важливе соціальне значення. Підрядник має усвідомлювати відповідальність за виконані роботи. Детальніше – у відео.


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора