Звенигородська районна державна адміністрація
Черкаська область
Логотип Diia Державний Герб України
gov.ua Державні сайти України
  Пошук

Про забезпечення осіб з інвалідністю санаторно-курортним лікуванням

Дата: 25.06.2020 12:03
Кількість переглядів: 240

Фото без описуЗ 2017 року особи з інвалідністю забезпечуються санаторно-курортним лікуванням за новим принципом «гроші ходять за людиною». Нині особи з інвалідністю самостійно обирають, відповідно до медичних показань, санаторно-курортний заклад для оздоровлення.

Також відшкодування вартості послуг санаторно-курортного лікування здійснюється через безготівковий перерахунок суми санаторним закладам на підставі тристоронньої угоди, а саме: особа з інвалідністю – управління соцзахисту – санаторій.

Для отримання путівки необхідно звернутися до місцевих управлінь соціального захисту населення із:

– заявою;

– медичною довідкою лікувальної установи за формою № 070/о;

– копією посвідчення, яка підтверджує статус особи (довідка МСЕК).

Для організації забезпечення санаторно-курортним лікуванням осіб з інвалідністю загального захворювання та осіб з інвалідністю з дитинства, зокрема й осіб з інвалідністю з наслідками травм і захворюваннями хребта та спинного мозку, прийнято наказ Міністерства від 01.06.2020 № 355 «Про встановлення граничної вартості путівки (ліжко-дня) у 2020 році».

Відповідно до нього вартість послуг санаторно-курортного лікування становить:

– особам з інвалідністю внаслідок загального захворювання та особам з інвалідністю з дитинства – 7 740 грн без податку на додану вартість;

– особам з інвалідністю з наслідками травм і захворюваннями хребта та спинного мозку з числа осіб з інвалідністю внаслідок загального захворювання та осіб з інвалідністю з дитинства – 23 450 (670) грн без податку на додану вартість;

– громадянам, які супроводжують осіб з інвалідністю І групи (за винятком осіб з інвалідністю з наслідками травм і захворюваннями хребта та спинного мозку) – 6 480 (360) грн з податком на додану вартість.


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора