Звенигородська районна державна адміністрація
Черкаська область
Логотип Diia Державний Герб України
gov.ua Державні сайти України
  Пошук

У День Конституції в області прогнозують спеку та грози

Дата: 26.06.2020 12:30
Кількість переглядів: 202

Фото без описуНині погодою керує антициклон «Utz». Він перемістився зі Скандинавії на Білорусь і нині рухається на центральну Україну. Тож у суботу вдень сухо, надлишок сонця, температура досягатиме 28-30º, повідомляє начальник обласного гідрометцентру Віталій Постригань.

А 28 червня – День Конституції – вже розпочнеться вплив атлантичного циклону, який рухається на схід по північних широтах. Тому чекаємо на дощі у супроводі гроз, шквалів 15-20 м/с та граду. Температура повітря вночі 14-19º, вдень 25-30º.

Окремі невеликі грозові дощі та незмінний температурний режим утримаються на початку нового скороченого робочого тижня. Для антициклону північного походження характерна велика амплітуда температур: від 12-14º вночі до 28-30º, тому є можливість відпочити від полуденної спеки. А дощі, які несе Атлантичний циклон не будуть занадто інтенсивними або тривалими. Все це дає змогу сподіватися на чудові умови для відпочинку.

Вода в Дніпрі прогрілася до +25º. У Черкаському, Смілянському та Чигиринському районах показник горимості відповідає надзвичайному 5 класу, на решті території області на рівні 1-3 класу.


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора