Звенигородська районна державна адміністрація
Черкаська область
Логотип Diia Державний Герб України
gov.ua Державні сайти України
  Пошук

Понад тисячі отримувачів допомоги на дітей з Черкащини перерахували розмір допомоги за новим алгоритмом

Дата: 07.07.2020 09:00
Кількість переглядів: 259

На державному рівні законодавчо змінили з 1 липня алгоритм розрахунку державної соціальної допомоги малозабезпеченим сім’ям. З урахуванням цих змін в липні 1 140 отримувачів допомоги на дітей, над якими встановили опіку чи піклування, провели перерахунок призначеної з січня допомоги на 13,2 млн грн.

Також за новим алгоритмом розрахунок допомоги здійснили також для 9 432 отримувачів допомоги малозабезпеченим сім’ям на 32,3 млн грн.

Нагадаємо, у зв’язку з прийняттям Закону України «Про Державний бюджет України на 2020 рік» цього року рівень забезпечення прожиткового мінімуму для призначення державної соціальної допомоги малозабезпеченим сім’ям у відсотковому співвідношенні до прожиткового мінімуму для основних соціальних і демографічних груп населення становить для дітей: з 1 січня 2020 року – 85 %, а вже з 1 липня – 130 % відповідного прожиткового мінімуму.

Разом з тим, 2 червня 2020 року ухвалили Закон України «Про внесення змін до деяких законів України щодо підвищення соціальних гарантій для окремих категорій осіб», яким передбачено: з 01.01.2020 – підвищення розміру допомоги на дітей, над якими встановлено опіку чи піклування у розмірі, що становить 2,5 розміру прожиткового мінімуму для дитини відповідного віку, на дітей з інвалідністю, над якими встановлено опіку чи піклування, – 3,5 розміру прожиткового мінімуму для дитини відповідного віку.

Цим законодавчим актом з 01 липня, у зв’язку з підвищенням прожиткового мінімуму для дітей до 130%, змінено алгоритм розрахунку державної соціальної допомоги малозабезпеченим сім’ям, зокрема скасували норми щодо підвищення рівня забезпечення прожиткового мінімуму для кожної дитини, яка входить до складу малозабезпеченої сім’ї, на 10 % та для кожної дитини, яка утримується одинокою матір’ю, та кожної дитини, в якої один або обоє батьків є особою з інвалідністю І чи ІІ групи, – на 20 %. Скасовано також збільшення розміру допомоги на кожну дитину віком до 13 років на 250 грн, від 13 до 18 років – на 500 грн.

За інформацією Департаменту соціального захисту населення ОДА


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора