Звенигородська районна державна адміністрація
Черкаська область
Логотип Diia Державний Герб України
gov.ua Державні сайти України
  Пошук

Роман Боднар про втілення «Безпечної Черкащини» в області

Дата: 07.07.2020 14:59
Кількість переглядів: 267

Фото без опису«Безпечна Черкащина» – важливий проект для збереженням безпеки жителів області. На цьому наголосив очільник області Роман Боднар. Як упроваджуватимуть цю програму на Черкащині та якими етапами він розповів у ході пресконференції з журналістами.

Допоки область та безпосередньо Черкаси входять у перелік тих регіонів України, де така система комплексного відеонагляду ще не працює. На відміну від великих українських міст, де вона діє вже декілька років. Майже 30% злочинів вдається розкрити саме завдяки цій системі, оцінюють експерти.

– Це – розгалужена система, яка діятиме по всій області та цілодобово керуватиметься із серверної кімнати, що адмініструватиме управління Нацполіції, – пояснює роман Боднар. – У першій фазі ми говоримо про встановлення 200 камер на автомагістралях та у місті Черкаси. Завдяки підтримці депутатів, з обласного бюджету вже передбачили фінансування у розмірі 3 млн грн. Ще 3 млн грн надасть обласний центр, на 2 млн грн Черкаси використають уже наявного обладнання. Нині оголошені тендери. Замовник –  ГУНПв Черкаській області. Воно проводить тендер та формують техзавдання спільно з патрульними, СБУ, ДСНС. До кінця року хочемо запровадити перший етап цього важливого для збереження безпеки громади проект.

Скільки камер придбають для себе, в кожній ОТГ вирішуватимуть самостійно. Сюди проведуть спеціальне оптоволокно та згодом підключать камери до єдиної системи, – додає Роман Боднар.

– Якщо автомобіль перебуває в розшуку, то його «забивають» в пошук, і, де б він не з’являвся в камері, програма автоматично зчитує і дає сигнал про його місцезнаходження, – говорить очільник області. – Крім того, завдяки системі спостереження та спеціальному програмному забезпеченню, є можливість встановити особу по фізіологічним даним. Приміром, один з потенційних виконавців робіт запустив програмне забезпечення для нагрудних камер патрульних. Коли вони тільки підходять до автомобіля, на планшет уже приходять усі дані по авто. Це, безперечно, надзвичайно зручно та оперативно.

Відеозапис пресконференції:


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора