Звенигородська районна державна адміністрація
Черкаська область
Логотип Diia Державний Герб України
gov.ua Державні сайти України
  Пошук

Інспектори Держгеокадастру Черкащини цьогоріч нарахували понад мільйон гривень шкоди за порушення земельного законодавства

Дата: 08.07.2020 16:08
Кількість переглядів: 285

Фото без описуПротягом січня – червня державні інспектори Головного управління Держгеокадастру у Черкаській області здійснили 253 перевірки щодо дотримання вимог земельного законодавства, під час яких виявили 207 порушень.

За результатами перевірок загалом провели 68 розрахунків розміру шкоди, заподіяної внаслідок порушень вимог земельного законодавства, на загальну суму 1 млн 182 тис. грн, із яких добровільно сплачено 274,5 тис. грн.

Також фахівці обласного Держгеокадастру оформили матеріали 88-ми адміністративних справ, виявивши порушення земельного законодавства. За цими фактами вжито заходів реагування, зокрема на порушників накладено стягнення у вигляді штрафу на загальну суму 18 тис. грн, із них добровільно сплачено 11,3 тис. грн.

Крім того у першому півріччі 2020 року інспектори направили 44 клопотання до органів державної влади та місцевого самоврядування про приведення ухвалених розпоряджень і рішень про передачу земельних ділянок в оренду, власність і користування відповідно до законодавства.

За інформацією Головного управління Держгеокадастру у Черкаській області


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора