Звенигородська районна державна адміністрація
Черкаська область
Логотип Diia Державний Герб України
gov.ua Державні сайти України
  Пошук

Директори шкіл області взяли участь у Всеукраїнському вебінарі з організації дистанційного навчання

Дата: 09.07.2020 11:09
Кількість переглядів: 275

  Державна служба якості освіти України спільно з Київським національним університетом імені Тараса Шевченка провела вебінар «Дистанційне навчання: виклики, досвід, перспективи». Участь у заході взяли працівники управління ДСЯО у Черкаській області та директори шкіл Черкащини.

Захід відкрив голова Державної служби якості освіти України Руслан Гурак. Він зазначив, що  реалії сьогодення встановлюють свої правила. Очільник Служби зазначив, що обговорення кращих практик використання сучасних технологій дистанційного навчання в умовах загальнонаціонального карантину як у закладах вищої освіти, так і загальної середньої допоможе більш якісно та ефективно підготуватися до початку нового 2020/2021 навчального року. Оскільки існують високі шанси розпочати його в режимі онлайн.

Участь у вебінарі взяв Володимир Бугров, проректор з науково-педагогічної роботи Київського національного університету імені Тараса Шевченка. Він презентував досвід організації дистанційного навчання для студентів. Зокрема, виокремивши основні персональні та зовнішні вимоги для успішного онлайн-навчання.

Володимир Бугров зауважив, що навчання в онлайн – це зручно, проте вимагає більше часу та зусиль, аніж традиційні аудиторні курси. Для того, щоб досягти успіху потрібні певні навички роботи з комп’ютером та стратегії навчання.Також він наголосив, що найважливішим під час онлайн-навчання є мотивація та самоспрямованість на успіх, бо пандемія коронавірусу – лише обставини.

Учасники зустрічі відзначили, що повністю порівнювати системи освіти у ЗВО і в ЗЗСО не можна, але разом із цим, ці дві системи мають чимало спільного. Наприклад, це інструменти, платформи, підходи, методи, для здійснення дистанційного навчання. Важливим також є налагодження зворотного зв’язку, забезпечення ефективної комунікації, організації навчального та робочого процесу, обмін досвідом під час дистанційного навчання.

На важливості дотримання академічної доброчесності під час дистанційного навчання наголосила начальник управління ДСЯО у Черкаській області Оксана Компанієць.

Детально ознайомитися з презентацією проректора з науково-педагогічної роботи Київського національного університету імені Тараса Шевченка В. БУГРОВА тут.

За інформацією ДСЯО України та управління ДСЯО у Черкаській області


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора