Звенигородська районна державна адміністрація
Черкаська область
Логотип Diia Державний Герб України
gov.ua Державні сайти України
  Пошук

Як створювати ефективні ЦНАП навчали в ОДА

Дата: 21.07.2020 11:05
Кількість переглядів: 241

Фото без опису  Наближення адміністративних послуг до громадян, їх доступність та висока якість – одна з ключових функцій держави і органів місцевого самоврядування. Аби ознайомити, як створити власний ефективний Центр надання адмінпослуг на місцях, фахівці Департаменту регіонального розвитку облдержадміністрації провели вебінари для 11 громад області.

Навчання проходило в 2 етапи. Перший вебінар відбувся 16 липня на тему: «Що таке ЦНАП і навіщо він громаді». Учасники дізналися про суть і ознаки ЦНАПу, його переваги над іншими формами обслуговування, інституційне створення ЦНАП. Також побачили, яким має бути приміщення ЦНАП на прикладі громад, в яких вже діють Центри.

Фото без опису

Другий вебінар відбувся 20 липня на тему: «Які послуги може надавати ЦНАП». На ньому розглянули питання як інтегрувати до ЦНАП послуги з державної реєстрації нерухомості та бізнесу, земельного, соціального характеру, паспортні послуги.

У Департаменті відзначають, що проведення таких навчань має на меті допомогти громадам зрозуміти важливість створення власних ЦНАП, адже це можливість надавати мешканцям найбільш затребувані адміністративні послуги на місцях.


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора