Звенигородська районна державна адміністрація
Черкаська область
Логотип Diia Державний Герб України
gov.ua Державні сайти України
  Пошук

Важлива особиста зацікавленість очільників районів у якості дорожніх ремонтів, – Роман Боднар

Дата: 23.07.2020 09:24
Кількість переглядів: 236

    Капітальні та середні ремонти на дорогах місцевого значення у розпалі на Черкащині. Підтримують проїздність на автошляхах області і через ямкові ремонти. Тут вже ямково відремонтували понад 150 тисяч метрів квадратних. Особисто контролювати якість усіх дорожніх робіт на дорогах закликав голів РДА Роман Боднар. Він вчора зустрівся з керманичами райдержадміністрацій.

– Ми хочемо бачити спільників в обличчі голів райдержадміністрацій, які так само зацікавлені у якості дорожніх робіт, навіть ямкових, – наголосив очільник області. – У нас активно виїжджає і контролює перебіг робіт технагляд. Я на рівні області виїжджаю в райони, головам РДА треба  активніше відвідувати села, спілкуватися з людьми, чути їх. З їхнього боку має бути особистий контроль за організацією робіт, їх перебігом, а не тільки звітування про вже завершені ремонти. У разі виявлення порушень треба вчасно зверталися до профільного департаменту або САД.

Водночас він закликав керівників райдержадміністрацій дослухатися та реагувати на повідомлення про порушення під час виконання дорожніх ремонтів від активістів. Це допоможе виявити факти недбалого виконання робіт, зокрема й неналежного ямкового ремонту.

– Черкащина – єдина область України, яка спрямовує більше 30 % з дорожнього фонду саме на експлуатаційне утримання доріг, – пояснив Роман Боднар. – Такий відсоток ми відстояли в Кабміні, аргументуючи протяжністю доріг в області та необхідністю забезпечити проїздність між населеними пунктами. Експлуатаційне утримання – це комплекс робіт, а не тільки подолання ямковості. Йдеться про встановлення знаків, нанесення розмітки, прибирання узбіччя, водовідведення та інші важливі складники, які впливають на подальшу якість експлуатації дороги. Звісно, ми не зможемо відремонтувати все, але те, що можемо – маємо зробити.

Нині затримки у дорожніх ремонтах відбуваються по Уманському кущу, зокрема Монастирищенському та Христинівському районах. В решті районів вони у розпалі. Закінчити їх планують до жовтня.


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора