Звенигородська районна державна адміністрація
Черкаська область
Логотип Diia Державний Герб України
gov.ua Державні сайти України
  Пошук

На Черкащину повертається спека

Дата: 24.07.2020 14:54
Кількість переглядів: 413

    Після невеликої перерви на Черкащину знову повертається спека. Північний циклон відходить далі на схід і забирає із собою не по сезону прохолодне повітря. Йому на зміну йде більш тепле повітря середніх широт, відмічає начальник обласного гідрометцентру Віталій Постригань.

Тому у вихідні дні температурний фон досягне та перевищить кліматичну норму, а денні температури штурмуватимуть спекотну 30º позначку. Ночі теж будуть теплими, не нижче 15º. Додаватиме погодного комфорту слабкий вітер, відсутність коливань атмосферного тиску та низька вологість повітря. В умовах підвищеного атмосферного тиску суттєві дощі малоймовірні.

На наступному робочому тижні денні температури прогнозуються в межах 28-33º, нічні – 13-18º, а локальні грозові дощі можливі лише наприкінці тижня.

По справжньому тепла, суха та спокійна погода дозволить насолоджуватися літнім відпочинком, проводити всі необхідні роботи на городі, в саду та продовжувати жнива.

Температура води у Дніпрі 24º. Не забувайте, що відпочинок на воді має бути максимально безпечним. Уникайте місць необладнаних для купання. Синьо-зелені водорості, які зараз активно розмножуються, не тільки забруднюють воду й несуть небезпеку.

Якщо короткочасне зниження температури на цьому тижні могло негативно вплинути на формування врожаю пізніх та технічних сільгоспкультур, теплолюбних городніх культур, то погода наступного тижня значно покращить агроумови для розвитку цих культур.

 


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора