Звенигородська районна державна адміністрація
Черкаська область
Логотип Diia Державний Герб України
gov.ua Державні сайти України
  Пошук

Проведено нараду про розмір плати за оренду земельних часток (паїв)

Дата: 27.07.2020 13:35
Кількість переглядів: 303

Фото без опису Відповідно до протоколу засідання колегії обласної державної  адміністрації  від 18.06.2020р. № 1, в частині проведення дієвої роботи з суб’єктами господарювання – орендарями земельних часток (паїв) щодо підвищення розміру ставки орендної плати за використання таких земельних часток, 27 липня головою районної державної адміністрації  Владиславом Гончаревським проведено  співбесіди з сільськими головами та орендарями.   

На нараді були присутні: заступник голови Юрій Піковський, начальник фінансового управління Наталія Лаврінченко, начальник Звенигородського управління  ГУ ДПС у Черкаській області Ірина Бистрова, заступник  начальника Міськрайонного управління у Звенигородському районі  ГУ Держгеокадастру Алла Коростильова.

 Голова РДА зазначив, що залишається невикористаним ресурсом збільшення надходжень ПДФО за рахунок підвищення розміру орендної плати по багатьох підприємствах району. За підсумками 2019 року, в середньому по Звенигородському району (без ОТГ) розмір орендної плати становить   9,8% до нормативної грошової оцінки земельної ділянки.  Станом на 1 червня цього року середній розмір плати за оренду земельних паїв по Черкаській області становить 10,3% до грошової оцінки землі (на початок 2020 року - 10%). За умови підвищення розміру орендної плати по всіх орендарях Звенигородського району (без ОТГ) до рівня 12 відс., розрахунковий обсяг додаткових надходжень ПДФО становитиме 4910,0 тис.грн., в тому числі до районного бюджету (60%) – 2946,0 тис.грн.

  На  нараду було запрошено 30   суб’єктів господарювання  та 10 голів сільських рад. За результатами проведених співбесід  орендарі погодились переглянути наявність орендованих земельних часток (паїв), збільшити відсоток орендної  плати та  надати райдержадміністрації інформацію для  уточнення даних по господарству.



« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора