Звенигородська районна державна адміністрація
Черкаська область
Логотип Diia Державний Герб України
gov.ua Державні сайти України
  Пошук

Про особливості призовної кампанії на строкову службу-2020

Дата: 28.07.2020 14:47
Кількість переглядів: 292

Фото без опису Через перенесення строків проведення чергового призову громадян України на строкову військову  службу з квітня-червня на травень-липень 2020 року склалася ситуація, коли громадяни України, які закінчують у червні-липні 2020 року заклади освіти, підлягають призову на строкову військову службу. Це може призвести до порушення конституційних прав громадян України на здобуття наступного ступеня освіти.

Важливо, що пунктом 5 розпорядження Уряду №179-р від 26.02.2020 року (зі змінами від 15.04.2020) визначено, що громадяни віком 18-19 років можуть бути призвані на службу лише за власним бажанням, яке підтверджується письмовою заявою.

Щодо випускників коледжів та університетів, то Міністерство освіти і науки спільно з Офісом Президента та Генеральним штабом напрацювали рішення, що дозволять їм, у разі бажання продовжити навчання за наступним ступенем освіти, отримати відстрочку від весняного призову.

Міністерство освіти і науки надало відповідні роз’яснення Приймальним комісіям закладів фахової передвищої та вищої освіти щодо попередньої реєстрації вступників, які планують продовжити своє навчання, але підлягають призову. Попередня реєстрація дозволить таким вступникам отримати документальне підтвердження про свої наміри і на підставі довідки отримати відстрочку до 1 жовтня 2020 року.


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора