Звенигородська районна державна адміністрація
Черкаська область
Логотип Diia Державний Герб України
gov.ua Державні сайти України
  Пошук

Проведено засідання засідання постійно діючої комісії райдержадміністрації з питань поводження з безхазяйними відходами

Дата: 02.08.2020 13:05
Кількість переглядів: 362

  29 липня в райдержадміністрації проведено засідання постійно діючої комісії райдержадміністрації з питань поводження з безхазяйними відходами

 Участь у засіданні взяли голова райдержадміністрації Владислав Гончаревський, заступник голови Юрій Піковський,  заступник голови міської ради Сергій Щербина, начальник фінансового управління Наталія Лаврінченко, заступник  начальника Міськрайонного управління у Звенигородському районі  ГУ Держгеокадастру Алла Коростильова, члени робочої групи.

 Питання безхазяйних відходів, які потім перетворюються у стихійні сміттєзвалища є дуже актуальним як для нашого міста, так і населених пунктів району.

Стихійні сміттєзвалища є одними із основних джерел забруднення навколишнього середовища. Такі смітники є у лісах, полях, посадках: тонни сміття викидаються і на узбіччя доріг. Найбільше лихо для природи – залишені після пікніків пляшки, пакети, одноразовий посуд, які самі по собі можуть розкладатися сторіччями. Ці гори сміття негативно впливають і на природу, і на людське здоров’я, адже продукти гниття і розпаду потрапляють у ґрунт та воду. Крім того, несанкціоновані звалища сміття є середовищем для розмноження комах та гризунів, які є збудниками та переносниками різних інфекційних захворювань.

Якщо офіційних (контрольованих) полігонів в Україні майже 6000, то стихійних (неконтрольованих) за різними оцінками до 30000 – це приблизно 7% від усієї площі України.

На порядок денний комісії було винесено питання вжиття заходів щодо припинення виносу побутових відходів мешканцями багатоквартирних будинків до сміттєвих баків, які розташовані на територіях закладів освіти міста.

Окремим питанням, яке перебуває на постійному контролі комісії є реагування на звернення жителів нашого району щодо виявлених безхазяйних відходів та стихійних сміттєзвалищ в їхніх населених пунктах.

Кожне таке звернення опрацьовується комісією і, за результатами розгляду, даються відповідні доручення щодо усунення наявних порушень.


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора