Звенигородська районна державна адміністрація
Черкаська область
Логотип Diia Державний Герб України
gov.ua Державні сайти України
  Пошук

Усі установи охорони здоров’я працюють у штатному режимі, – Роман Боднар про епідситуацію в області та “зональний” карантин (відео)

Дата: 04.08.2020 20:39
Кількість переглядів: 279

Фото без опису  22 липня Кабінет Міністрів України Постановою № 641 ввів поняття “зональний” карантин з відповідними обмеженнями у кожній зоні, які почали діяти з 1 серпня 2020 року.

Залежно від епідемічної ситуації в регіоні або окремих адміністративно-територіальних одиницях регіону встановлюється “зелений”, “жовтий”, “помаранчевий” або “червоний” рівень епідемічної небезпеки поширення COVID-19.

“Жовтий”, “помаранчевий” або “червоний” рівень епідемічної небезпеки встановлюється на території регіону, в якому наявне значне поширення COVID-19.

На сьогодні Черкащина перебуває у зеленій карантинній зоні. Це означає, що рівень поширення коронавірусу в області – один із найнижчих в Україні.

Про це поінформував голова Черкаської ОДА Роман Боднар. 

Зональність карантину визначається показниками:

– завантаженість ліжок в лікарнях Черкащини – 5,53% (граничний показник – 50%)
– середня кількість проведених тестів – 53,19 на 100 тисяч населення (граничний показник – менше ніж 24 на 100 тисяч населення)
коефіцієнт виявлення випадків інфікування – 1,29% (граничний показник – більш як 11%)
– показник динаміки зростання випадків інфікування – 1,41% (граничний показник – 10%)

 

Станом сьогодні, 4 серпня, 955 випадків інфікування. + 1 за добу із м. Умань. Одужало – 768.На лікуванні перебувають 121 особа, на стаціонарному лікуванні – 24 осіб.

Голова ОДА озвучив статистичну інформацію про інфікування коронавірусом за віковою структурою:

27% інфікованих – це люди за 60 років;
24 % – 50-60 років;
21 % – 40-50 років.

Обласний лабораторний центр зробив всього 47 258 ПЛР-тестувань, за добу – 384.

Днями в області із робочим візитом був головний санітарний лікар Віктор Ляшко. Приємно, що він відзначив роботу обласного лабораторного центру МОЗ та управління охорони здоров’я. Ми робимо велику кількість ПЛР-тестів, ефективно налагодили роботи медичних установ, які працюють із ковідними пацієнтами, – сказав Роман Боднар.

Голова облдержадміністрації поінформував і про діяльність закладів в умовах карантину:

– Інфікованих на коронавірус пацієнтів приймають у Черкаській міській інфекційній лікарні, Золотоніській районній лікарні та Уманській міській. Всі установи охорони здоров’я працюють в штатному режимі, проводиться планова госпіталізація за направленням сімейного лікаря. В обласній лікарні працюють всі відділення. Обласний госпіталь для ветеранів війни: працює один корпус по вулиці Надпільній, там зараз вже перебувають на лікуванні 24 особи.


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора