Звенигородська районна державна адміністрація
Черкаська область
Логотип Diia Державний Герб України
gov.ua Державні сайти України
  Пошук

Робоча поїздка голови районної державної адміністрації Владислава Гончаревського до села Княжа.

Дата: 05.08.2020 13:10
Кількість переглядів: 257

   Село назване так тому, що належало до княжого наділу, або його просто називали Княже.
Перші відмості про село починаються з 1732 – 1733 років.

У 1900 році у селі проживало 2622 особи, була одна православна церква, побудована в 1868 році, одна церковнопарафіяльна школа, 29 вітряків, дві кузні, сільський банк, один хлібний магазин, пожежний обоз.

На даний час у Княжі проживає 1249 осіб.

Глядацький зал та покрівля Будинку культури перебуває в аварійному стані та потребує капітального ремонту. Проведено поточний ремонт у фойє та на першому поверсі. Встановлено новий твердопаливний котел та замінено вікна на енергозберігаючі. В Будинку культури функціонує сільська бібліотека та краєзнавча музейна кімната.

Початкова школа та дитячий садок розміщуються в будівлі 1986 року, яка 10 років (до 2002 року) не перебувала в експлуатації. Заклад потребує ремонту коридорів, заміни електропроводки, вікон, обладнання їдальні, меблів, покриття підлоги в ігрових кімнатах та навчальних класах.

У приміщенні для старшої школи Княжицького навчально-виховного комплексу встановлено два газові котли, один з яких несправний та потребує нагального ремонту. Цього року до першого класу підуть 12 школярів.
Дуже гостро стоїть проблема забезпечення закладу комп’ютерною технікою. На даний час налічується лише 3 працюючих комп’ютери.

Дано відповідне доручення відділу освіти, культури, молоді та спорту райдержадміністрації перевірити та взяти на контроль підготовку до опалювального сезону Княжицького навчально-виховного комплексу «дошкільний навчальний заклад-загальноосвітній навчальний заклад І – ІІІ ступенів», здійснити інвентаризацію наявного обладнання та вчинити відповідні дії щодо оновлення матеріально-технічної бази закладу.



« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора