Звенигородська районна державна адміністрація
Черкаська область
Логотип Diia Державний Герб України
gov.ua Державні сайти України
  Пошук

Понад 200 мисливців перевірила єгерська служба держлісгоспів минулими вихідними

Дата: 18.08.2020 09:27
Кількість переглядів: 243

       Мисливствознавці, єгерська служба та працівники державної лісової охорони лісгоспів Черкащини склали 65 протоколів на порушників правил полювання. Тільки протягом минулих вихідних мисливствознавцями та єгерською службою держлісгоспів у ході рейдів було перевірено понад 200 мисливців.

У ході патрулювань, окрім іншого, проводиться роз’яснювальна робота серед мисливців та нагадування правил полювання. За словами Володимира Рибалки, завідувача сектору мисливського господарства обласного управління, у держлісгоспах області діють 34 рейдові бригади. З початку року працівниками лісогосподарських підприємств провели майже 850 рейдів.

Серед виявлених найбільш поширених порушень – відсутність у мисливців документів, передбачених ст. 14 Закону України «Про мисливське господарство та полювання», полювання в заборонених місцях та в недозволений час.

До слова, автомобілі держлісгоспів, задіяні у рейдових патрулюваннях, обладнані GPS-трекерами, а рейдові групи забезпечені засобами фото та відеофіксації.

Довідково:

8 серпня на Черкащині стартував сезон полювання на пернату дичину, який триватиме до 30 грудня поточного року включно. Днями полювання встановлено середу, суботу та неділю. Всього в області функціонує 55 мисливських господарств, з них 4 підпорядковані обласному управлінню. Решта­ – мисливські господарства системи Українського товариства мисливців та рибалок та інших користувачів. Офіційно в Черкаському обласному управлінні лісового та мисливського господарства зареєстровано понад 30 тисяч мисливців.

За інформацією обласного управління лісового та мисливського господарства


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора