Звенигородська районна державна адміністрація
Черкаська область
Логотип Diia Державний Герб України
gov.ua Державні сайти України
  Пошук

Нові випадки захворювання на коронавірусну хворобу зареєстровані на Звенигородщині

Дата: 22.08.2020 11:03
Кількість переглядів: 829

     Фото без опису   Підтверджено десятий з початку року випадок захворювання на COVID-19 на території району. За останні 14 днів це вже третій випадок.

В ході проведеного епідеміологічного обстеження випадку встановлено, що хворий був обстежений 20.08.2020 за направленням сімейного лікаря з приводу підвищеної температури та наявності  респіраторних ознак захворювання. Перші  ознаки захворювання з’явилися 14.08.2020, а з 17 до 21 серпня  він перебував на лікарняному. Після отримання результату ПЛР із 21 серпня хворого переведено на режим самоізоляції на 14 днів.

20.08.2020 року лабораторно підтверджено захворювання на гостру респіраторну хворобу COVID-19 у працівниці одного з медичних закладів району. Виявлено коло контактних осіб. Медичні працівники, які контактували з захворілою, відповідно до наказів Міністерства охорони здоров’я України режиму самоізоляції не підлягають. Їм організовано щоденний медичний нагляд та  ПЛР тестування на 14 день контакту. Проведено дезінфекцію приміщень лікувального закладу. Згідно журналів ведення  прийому  з’ясовуються контакти хворої під час проведення медичних процедур та спілкування з відвідувачами. Формуються списки можливих контактних осіб, встановлюються  дати останнього контакту з хворою  та визначаються  дати проведення лабораторного обстеження ПЛР.

Ще один випадок виявлено однією з приватних  лабораторії м. Києва 19.08.2020, де  хвора проходила обстеження на  вимогу керівництва установи, в якій працює, як особа, що повернулася з-за кордону. 20 серпня хвора приїхала до батьків  до м. Звенигородка попутнім транспортом (сервіс blablacar). Результати ПЛР тестування  надійшли о 22:00.  Поліцією встановлюється особа водія автомобіля, та коло можливих контактних осіб.

Станом на 22.08.2020 року на території району хворіє на гостру респіраторну хворобу COVID-19 4 особи. Всі хворі перебувають на самоізоляції вдома під постійним медичним наглядом сімейних лікарів та мають легкий перебіг хвороби. Також перебувають на самоізоляції 12 контактних осіб.

Всі лікувальні заклади району проводять прийом хворих у звичайному режимі. Не проводяться лише профілактичні медичні огляди дошкільнят та школярів.

З метою запобігання інфікуванню на COVID-19 дотримуйтеся простих правил:

  • часто мийте руки або обробляйте дезінфікуючими засобами;
  • під час кашлю та чхання прикривайте рот і ніс паперовою хустинкою. Використану хустку варто негайно викинути та помити руки;
  • не торкайтеся руками очей, носу та роту;
  • уникайте тісного контакту з усіма, хто має гарячку та кашель;
  • якщо маєте підвищену температуру тіла, кашель й утруднене дихання, якнайшвидше зверніться до сімейного лікаря;
  • уникайте місць масового скупчення людей, дотримуйтеся соціальної дистанції;
  • в людних місцях та у громадських приміщеннях користуйтеся захисними масками.

Рекомендації Всесвітньої організації охорони здоров’я щодо запобігання поширенню COVID-19:

https://www.who.int/ru/emergencies/diseases/novel-coronavirus-2019/advice-for-public/q-a-coronaviruses?gclid=Cj0KCQjw4f35BRDBARIsAPePBHx9LvXKPE_MmIP_uADvibgR04CztdTlGaHMwbzGBf1dtHrpdpPkDxUaAuLbEALw_wcB 

 


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора