Звенигородська районна державна адміністрація
Черкаська область
Логотип Diia Державний Герб України
gov.ua Державні сайти України
  Пошук

Батьки й діти мають дотримуватись карантинних правил під час медоглядів, – Лариса Кошова

Дата: 01.09.2020 08:09
Кількість переглядів: 265

Фото без опису

Начальниця управління охорони здоров’я Черкаської ОДА Лариса Кошова поінформувала на сьогоднішньому брифінгу про ситуацію в лікувальних установах Черкас під час проведення медоглядів дітей перед початком нового навчального року. Каже: останніми днями надходило багато повідомлень від стурбованих черкащан про те, що в місцевих поліклініках – неабияка кількість батьків із дітьми, які намагаються пройти медогляди. Останні, нагадаємо, мають пройти насамперед учні перших класів. Другокласники та школярі старшого віку можуть пройти медогляди пізніше.

Лариса Кошова водночас зауважила: якщо в школах вимагають довідки – на перший час достатньо надати довідку від лікаря-педіатра про стан здоров’я дитини, потому – пройти повний медогляд.

– Сьогодні спільно з колегами відвідали один із лікувальних закладів Черкас. І дійсно в приміщенні є скупчення дітей та батьків, – сказала пані Лариса. – Та, на превеликий жаль, батьки не реагують на зауваження персоналу закладу про дотримання карантинних норм. Батьки вважають, що стоячи під дверима кабінетів, швидше потраплять до лікаря та пройдуть медогляд. Насправді це не так. І найголовніше наголосили батькам, аби вони разом із дітьми дотримувались соціальної дистанції та використовували засоби захисту, у цілому дотримувались санітарно-протиепідемічних норм. Ми також вкотре наголосили працівникам медустанови, щоб не забували нагадувати батькам про необхідність дотримання карантинних заходів.

Детальніше - у відео.


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора