Звенигородська районна державна адміністрація
Черкаська область
Логотип Diia Державний Герб України
gov.ua Державні сайти України
  Пошук

В області працює комісія з організації заходів, пов’язаних із паломництвом хасидів

Дата: 03.09.2020 13:55
Кількість переглядів: 368

Фото без опису

Комісія Черкаської обласної державної адміністрації з питань організації заходів, пов’язаних зі щорічним паломництвом брацлавських хасидів, діє в області. За дорученням голови ОДА Сергія Сергійчука, склад комісії актуалізували та відновили роботу.

Першочергове завдання комісії – належна організація заходів, пов’язаних із паломництвом. Цьогоріч, у зв’язку з пандемією коронавірусу, це питання набуло неабиякої актуальності. Тож, члени комісії, у складі якої представники низки профільних служб та організацій, правоохоронців, міграційної служби, представників Держпродспоживслужби в області та інших, спрямовують максимум зусиль, аби досягти поставленої задачі, створивши в Умані безпечні умови перебування.

Зауважимо, комісія визначає механізми та способи вирішення проблемних питань під час організації паломницьких заходів, зокрема й питань міграції, санітарно-епідеміологічних норм, правопорядку та ін. Також надає методичну й практичну допомогу місцевим органам виконавчої влади та органам місцевого самоврядування, координує дії органів виконавчої влади, органів місцевого самоврядування, підприємств, установ та організацій щодо забезпечення необхідних умов для паломників.

Нагадаємо, вчора голова ОДА Сергій Сергійчук зустрічався з Надзвичайним та Повноважним Послом Держави Ізраїль в Україні Джоелем Ліоном. Вони говорили про необхідність додаткових протиепідемічних заходів у районі паломництва. 

Вирішили, що на місці буде встановлено додатковий пункт забору для проведення ПЛР-досліджень. Окреме приміщення облаштували для перебування паломників у разі інфікування, якщо вони не потребують госпіталізації до медичної установи.

Додамо, в області працює «гаряча лінія» щодо паломництва хасидів, зокрема й для оперативного реагування на скарги громадян: 0 800 508 876

Довідково:

Комісія є допоміжним органом обласної адміністрації та керується відповідними законодавчими актами. 

 Читайте також:

Ситуація в Умані під контролем, – голова Черкаської ОДА обговорив паломництво із начальником поліції області


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора