Звенигородська районна державна адміністрація
Черкаська область
Логотип Diia Державний Герб України
gov.ua Державні сайти України
  Пошук

За 20 років служба зайнятості допомогла стати підприємцями 14 тисячам колишніх безробітних

Дата: 07.09.2020 12:17
Кількість переглядів: 243

Фото без описуНа Черкащині майже 14 тисяч підприємців, які починаючи з 2001 року започаткували власну справу за фінансової підтримки служби зайнятості. Напрямки діяльності найрізноманітніші, це і юридична практика, інформаційні послуги, торгівля, розведення свійських тварин, бухгалтерський облік, надання перукарських послуг, стоматологічна практика тощо.

Зокрема підприємцями на Черкащині стали 157 учасників подій на Сході країни та понад 30 внутрішньо переміщених громадян.

Цьогоріч започаткувати власну справу вирішили 28 жителів Черкащини.

Нагадаємо, що у зв’язку з впровадженим карантином  роботодавці Черкащини вже п’ятий місяць поспіль користуються фінансовою підтримкою від держави та отримують допомогу по частковому безробіттю. Уряд прийняв рішення щодо надання 4,7 млрд грн для виплати такої допомоги на період карантину.

Така допомога надається роботодавцям, які зупинили або скоротили свою діяльність у зв’язку з карантином, суб’єктам малого та середнього бізнесу, приватним підприємцям, які мають найманих працівників, а з червня місяця, також приватним підприємцям, які не мають найманих працівників.

Станом на 4 вересня майже 5, 5 тис. суб’єктів підприємницької діяльності регіону зупинили свою діяльність у зв’язку з карантином та подали відповідні пакети документи до служби зайнятості. 5 176 роботодавців та приватних підприємців отримали позитивні рішення щодо отримання допомоги по частковому безробіттю. Наразі 64,7 млн грн перерахували роботодавцям області. Майже 11 тис. осіб, які вимушено не працювали під час карантину, отримають відповідну допомогу.

За інформацією ОЦЗ


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора