Звенигородська районна державна адміністрація
Черкаська область
Логотип Diia Державний Герб України
gov.ua Державні сайти України
  Пошук

Держпродспоживслужба про дотримання санітарних норм та протиепідемічних заходів на об’єктах області

Дата: 07.09.2020 13:10
Кількість переглядів: 359

Фото без опису

Минулого тижня фахівці Держпродспоживслужби області спільно із представниками Національної поліції провели 481 моніторингову перевірку соціально значущих об’єктів щодо дотримання санітарних норм та протиепідемічних заходів. Наразі порушення виявили на 167 з них (34,7 %).

Антирейтинг закладів, де зафіксували порушення, очолили перукарні та салони краси. Майже 67%  з них не дотримуються тих чи інших вимог. Більше 50% перевірених закладів непродовольчої торгівлі, громадського харчування також потрапили до числа антилідерів.

Нагадаємо, що найбільш характерними порушеннями залишаються недотримання дезінфекційного, маскового режиму, відсутність температурного скринінгу працівників, відповідного маркування для перебування в черзі з дотриманням дистанції між відвідувачами, відсутність місць для обробки рук спиртовмісними антисептиками, порушення централізованого збору використаних засобів індивідуального захисту, паперових серветок тощо.

Під час останньої перевірки особливу увагу приділили закладам освіти та їх роботи в умовах карантину. З початку нового навчального року фахівці ГУ Держпродспоживслужби в Черкаській області провели моніторингові перевірки 24-ох закладів освіти.  Виявили 6 порушень санітарно-гігієнічних та протиепідемічних норм і правил. За результатами перевірок склали 2 протоколи про адміністративні правопорушення (у Драбівському та Смілянському районах). Керівникам закладів направили 6 приписів і пропозицій щодо усунення виявлених порушень.

Загалом минулого тижня за наслідками проведених моніторингових перевірок склали 27 протоколів про адміністративні правопорушення у сфері санітарного законодавства, керівникам підприємств, установ направили 166 приписів, пропозицій щодо усунення виявлених порушень. На адресу органів влади, місцевого самоврядування, причетних управлінь, відомств, направили 70 інформацій. Фахівці Держпродспоживслужби області ініціювали зокрема провести 14 засідань регіональної та місцевих комісій з ТЕБ та НС.

За інформацією ГУ Держпродслужби в Черкаській області

 


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора