Звенигородська районна державна адміністрація
Черкаська область
Логотип Diia Державний Герб України
gov.ua Державні сайти України
  Пошук

Виїзне засідання обласного Центру допомоги учасників АТО

Дата: 28.02.2017 16:08
Кількість переглядів: 648

Соціальна реабілітація учасників АТО, виділення їм земельних ділянок та пільгове кредитування – основні питання порядку денного виїзного засідання Центру допомоги учасників АТО, що відбулось у Звенигородці 28 лютого за участю координатора обласного Центру Олександра Тимошенка, представника обласного ЦСССДМ Людмили Пони, голів Звенигородської райдержадміністрації Василя Довбуша та районної ради Володимира Кучера, представників відповідних служб Звенигородського, Катеринопільського, Шполянського районів та м.Ватутіне, учасників АТО.

В ході зустрічі заслухано всіх присутніх представників  громад з питань соціального захисту учасників АТО та співпраці з ними.

Зокрема, досить актуально звучало питання щодо виділення земельних ділянок АТОвцям. На жаль, воно і сьогодні залишається складним та неоднозначним. Процедура надання земельних ділянок учасникам АТО потребує врегулювання на державному рівні. 

Підводячи підсумки роботи обласного Центру допомоги учасників АТО, Олександр Тимошенко зазначив, що в області запрацювала програма пільгового кредитування для учасників АТО. За його словами, на сьогодні це одне з досягнень Центру. Програма налаштована на співфінансування з місцевих бюджетів.

Зазначимо, що у Звенигородському районі також прийнято Програму забезпечення учасників АТО та членів їх сімей житлом у 2016 - 2020 роках, якою передбачено на 2017 рік кошти у сумі 70 тис. грн.

- Це, звичайно, незначна сума, але влада надалі шукатиме резерви для придбання кожного року щонайменше для одного учасника АТО житла, - повідомив під час виступу заступник голови райдержадміністрації Руслан Каюк.  - Наразі 9 учасників АТО першочергово у районі потребують  житла.

Представник обласного центру соціальних служб для сім'ї, дітей та молоді Людмила Михайлівна акцентувала увагу на одній з найважливіших на сьогодні  проблем - реабілітації учасників АТО, яка має важливе значення для всього суспільства.

Звертаючись безпосередньо до представників всіх служб, які працюють з учасниками АТО, Людмила Михайлівна наголосила, що сьогодні не можна працювати так, як працювали три роки тому, адже війна змінила країну, змінила людей. Потрібно працювати в команді, злагоджено, щоб допомогти учасникам АТО адаптуватися до мирного життя. Потрібно проводити належну інформаційно-роз’яснювальну роботу про пільги та соціальну допомогу учасникам АТО,  з розумінням ставитися до людей, що пройшли кривавими дорогами війни, та сприяти вирішенню їхніх проблем.


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора