Звенигородська районна державна адміністрація
Черкаська область
Логотип Diia Державний Герб України
gov.ua Державні сайти України
  Пошук

Відділення виконавчої дирекції Фонду соціального страхування від нещасних випадків на виробництві та професійних захворювань України в місті Звенигородка інформує

Дата: 12.12.2016 16:10
Кількість переглядів: 859

Робота у відділенні основана на дотриманні законодавства, відповідальності та уважності при роботі  з потерпілими на виробництві та страхувальниками. На обліку у відділенні перебуває – 4722 юридичних та фізичних осіб –страхувальників, де працює 16 590 працівників.

367 потерпілих, утриманців загиблих, 26 осіб тимчасово переселених з Донецької та Луганської областей, отримують встановлені страхові виплати та забезпечуються визначеними медико-соціальними послугами.  Своєчасно проводиться відшкодування витрат потерпілим на виробництві за витрачені кошти на медикаменти під час лікування. Зокрема відшкодовано 57961 грн потерпілій за оперативне лікування по заміні колінного суглобу.

З метою залучення осіб з інвалідністю на виробництві до суспільної діяльності проведено конкурси серед інвалідів праці на звання «Кращий умілець народних промислів» та «Кращий городник, тваринник, садівник», визначено та відзначено кращих.

Одним з основних напрямків роботи відділення є проведення профілактики виробничого травматизму та професійних захворювань: проводяться семінари, наради, конкурси та інші заходи. Ефективним є робота консультаційного пункту у відділенні та базового кабінету з охорони праці у ДНЗ «Звенигородський центр підготовки та перепідготовки робітничих кадрів».

 До Дня працівників сільського господарства проведено конкурс серед підприємств на звання «Кращий спеціаліст з охорони праці» та визначено кращого – заступника директора ТОВ «Звенигородське племпідприємство» Грищенко Л.В.

У 2015 році зареєстровано 8 нещасних випадків на виробництві, 7 з них - з тимчасовою втратою працездатності. З початку 2016 року зареєстровано 10 нещасних випадків, які пов’язано з виробництвом. Прикрим є реєстрація 3-х нещасних випадків протягом кількох днів на підприємстві ПАТ «Звенигородський сироробний комбінат». Зареєстровано 2 нещасні випадки з тяжким наслідком на одному з ведучих підприємств регіону –ТОВ «Катеринопільський елеватор». Крім того, посадову особу останнього притягнуто до адміністративної відповідальності за несвоєчасне повідомлення про нещасний випадок. 1 листопада 2016 року отримав тяжку травму та з часом помер фуражир СВК «Козацький». В даний час наказом управління Держпраці створена комісія, яка проводить  спеціальне розслідування нещасного випадку.

 Основні причини нещасних випадків – організаційні та психофізіологічні, тобто їх можна було б уникнути без додаткового фінансування, дотримуючись посадовими особами та працівниками вимог охорони праці. На всіх підприємствах, де зареєстровано нещасні випадки, проведено комплекс заходів з метою попередження виробничого травматизму. Позитивно, що протягом останніх  років відсутні повідомлення про професійні захворювання.

Ефективним заходом у профілактиці травматизму є засідання ради з питань безпечної життєдіяльності населення, де щоквартально розглядаються проблемні питання та заслуховуються керівники підприємств щодо проведеної роботи у сфері профілактики.

Дотримання законодавства з охорони праці роботодавцями,  спеціалістами служб охорони праці підприємств є ключовим у забезпеченні функціонування ефективної системи управління охороною праці, створення безпечних та нешкідливих умов праці на робочих місцях. Є підприємства, на яких достатньо приділяють увагу організації охорони праці та працюють без виробничого травматизму: Звенигородське підприємство теплових мереж, ТОВ «Звенигородське племпідприємство», Звенигородська центральна районна лікарня, ДП «Звенигородське лісове господарство» та інші.

Збереження життя і здоров’я працюючих на виробництві є державним завданням. Як роботодавці так і працівники повинні усвідомити, що особиста відповідальність є складовою частиною формування культури безпеки праці. Тобто дотримання вимог охорони праці має стати нормою поведінки працівників в процесі трудової діяльності.

Начальник відділення                                                                                                               В.В. Демченко                           

 


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора