Звенигородська районна державна адміністрація
Черкаська область
Логотип Diia Державний Герб України
gov.ua Державні сайти України
  Пошук

Очільник області з АТОвцями радилися, як спростити земельні відносини

Дата: 26.07.2016 16:12
Кількість переглядів: 633

Фото без описуМеханізм надання земельних ділянок бійцям удосконалять на Черкащині. Про це йшлося на Координаційній раді учасників АТО області. Участь у ній узяв голова Черкаської ОДА Юрій Ткаченко.

            Очільник області назвав ганебним явищем, коли АТОвці змушені проходити «кола бюрократичного пекла», аби отримати свій наділ. А тому в ОДА спільно з Центром допомоги учасникам АТО напрацювали пропозиції, як врегулювати проблемні питання й мінімізувати будь-які маніпуляції. Серед них – визначення порядку черговості надання земельних ділянок АТОвцям на певній території, сприяння орендарям, які погоджуються на розподіл наділів бійцям, пришвидшення процесу оформлення документів тощо.

            – Усі пропозиції ми ще допрацюємо разом із Координаційною радою АТОвців, – пояснює очільник області Юрій Ткаченко. – Зокрема, від неї під час наради прозвучала пропозиція про запровадження в обласному Держгеокадастрі посади штатного фахівця, який контролюватиме всі АТОвські справи. Окрім того, громадські організації бійців наголошують на необхідності повернення на місця права розпоряджатися землями сільгосппризначення, що поза межами населених пунктів. Справді, відколи цю «функцію» централізували – відтоді в нас почастішали земельні конфлікти. Торік обласна рада вже зверталася з цього приводу до Верховної. От узяти останні конфлікти – обурені люди йдуть до нас, до ОДА, хоч обласний Держгеокадастр нам не підпорядкований. І ми фактично є лише «буфером» між сторонами конфлікту.

            Нагадаємо, деталі про зарезервовані ділянки для АТОвців є у спеціальному розділі на сайті Головного управління Держгеокадастру в Черкаській області (http://www.dkz.ck.ua/300.htm). Клікабельний банер розміщено також на сайті Черкаської ОДА. 

Фото без опису

 


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора