Звенигородська районна державна адміністрація
Черкаська область
Логотип Diia Державний Герб України
gov.ua Державні сайти України
  Пошук

На Звенигородщині відзначили 203 річницю з дня народження Великого Кобзаря

Дата: 09.03.2017 16:15
Кількість переглядів: 647

9 березня у селах Моринці та Шевченкове відбулися святкові заходи з нагоди 203-ї річниці з дня народження Тараса Шевченка, у яких узяли участь голова облдержадміністрації  Юрій Ткаченко, перший заступник голови облдержадміністрації  Віталій Коваль, голова обласної ради Олександр Вельбівець, голова райдержадміністрації Василь Довбуш, голова районної ради Володимир Кучер, керівники структурних підрозділів облдержадміністрації, райдержадміністрації, територіальних органів виконавчої влади, сільські голови,  жителі Звенигородщини.

Учасники заходів поклали вінки і квіти до пам’ятників Т.Г.Шевченку та Материнству у с.Моринці,  до пам’ятника  Т.Г. Шевченку, могил батька та матері Великого Кобзаря у с.Шевченкове.

Керівники області та району оглянули виставку «Борітеся – поборете» меморіального комплексу Національного заповідника «Батьківщина Тараса Шевченка» у с.Моринці, на якій продемонстровано дійову присутність Тараса Шевченка на Майдані, у фронтових буднях російсько-української війни на Сході України, адже живе слово Кобзаря будить, кличе, надихає…

На згадку про перебування на Святій Землі, що дала світові Пророка, високоповажні гості висадили перші саджанці майбутньої дубової алеї.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора