Звенигородська районна державна адміністрація
Черкаська область
Логотип Diia Державний Герб України
gov.ua Державні сайти України
  Пошук

Детінізація ринку праці – на контролі у райдержадміністрації

Дата: 01.10.2018 16:32
Кількість переглядів: 1138

Фото без описуСьогодні голова райдержадміністрації Василь Довбуш провів засідання міжвідомчої комісії райдержадміністрації з питань детінізації виплати заробітної плати, в ході якої обговорено питання щодо   виконання розпорядження Кабінету Міністрів України від 5 вересня №649-р «Про заходи, спрямовані на детінізацію відносин у сфері зайнятості населення».

Розпорядженням передбачається проведення Державною службою України з питань праці, Державною фіскальною службою України, Пенсійним фондом України, Національною поліцією України, іншими центральними органами виконавчої влади та органами місцевого самоврядування спільних комплексних заходів, спрямованих на детінізацію ринку праці та вдосконалення контролю за оформленням трудових відносин із найманими працівниками.

Реалізація норм розпорядження надасть можливість зменшити застосування незадекларованої праці та вдосконалить контроль за оформленням трудових відносин із найманими працівниками.

На комісії обговорено та затверджено план спільних дій по проведенню  на території району заходів роз’яснювального характеру щодо легалізації найманої праці.

До 5 жовтня триває інформаційно-роз’яснювальна кампанія контролюючих органів про неприпустимість допуску до роботи найманих працівників без оформлення з ними трудових відносин. Працівники ДФС у складі спільних з ПФУ та Держпраці робочих груп проводять інформаційні рейди на місцях.

А від 5 жовтня будуть проводитися комплексні заходи, спрямовані на детінізацію зайнятості та доходів населення.

Головне управління ДФС у Черкаській області закликає дотримуватися законодавчих норм.

Працівник не може бути допущений до роботи без укладення трудового договору, оформленого наказом чи розпорядженням власника або уповноваженого ним органу та повідомлення ДФС про прийняття працівника на роботу в установленому порядку.

Відповідальність за неофіційне працевлаштування –  штраф у розмірі 111690 грн. за кожного працівника.


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора