Звенигородська районна державна адміністрація
Черкаська область
Логотип Diia Державний Герб України
gov.ua Державні сайти України
  Пошук

В області продовжується робота з перевірки вантажних транспортних засобів

Дата: 17.10.2016 16:33
Кількість переглядів: 662

Фото без описуПочинаючи з квітня, відколи на дорогах Черкащини поновили габаритно-ваговий контроль, тут провели 4 940 перевірок вантажних транспортних засобів та зафіксували 208 порушень, говорить в. о. начальника управління Укртрансбезпеки у Черкаській області Володимир Завгородський. Він додає, що за цей час на порушників наклали 74 тис. грн штрафних санкцій.

Нині в області діє один пересувний пункт габаритно-вагового контролю та облаштовані два майданчики для його роботи. Тут чергують представники «Облавтодору», управлінь Національної поліції та Укртрансбезпеки. Є домовленості на отримання ще трьох вагових комплексів, відзначає Володимир Завгородський.

– Контроль за рухом вантажних автомобілів є вкрай важливим завданням для збереження автомобільних доріг від передчасних руйнувань, – зауважує Володимир Іванович. – Наша область стала однією з перших, де запрацював пересувний пункт вагового контролю після зняття мораторію на перевірки. За час його роботи на порушників накладено 74 тис. грн штрафних санкцій, з яких уже сплачено понад 48 тис. гр. Крім того, маємо більше 122 тис. грн надходжень з плати за проїзд автомобільними дорогами області. Тож разом сплачено штрафів та плати за проїзд дорогами Черкащини 169 тис. грн.

Він відмітив, що зараз Черкащина посідає десяту сходинку з-поміж усіх областей України за якістю перевірок вантажних транспортних засобів та рейдових відпрацювань.

Крім того, наріжним питанням є облаштування додаткових майданчиків для встановлення пересувного вагового комплексу. Можливість облаштування одного такого майданчика, за інформацією Служби автодоріг Черкащини, розглядають в межах кільцевої транспортної розв’язки на автодорозі Н-16 Золотоноша-Черкаси-Сміла-Умань км 0+000. Орієнтовна вартість його облаштування сягає 1,2 млн грн.

 


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора