Звенигородська районна державна адміністрація
Черкаська область
Логотип Diia Державний Герб України
gov.ua Державні сайти України
  Пошук

Обережно – сказ!

Дата: 21.06.2017 16:35
Кількість переглядів: 604

Сьогодні відбулось екстрене засідання районної комісії з питань техногенно-екологічної безпеки та надзвичайних ситуацій, на якому розглянуто питання щодо покусу дикою твариною (лисицею) трьох жителів села Юрківки.

Лисиця була вбита та доставлена для проведення лабораторних досліджень до регіональної державної лабораторії ветеринарної медицини в області. У досліджуваної тварини підтверджено діагноз – сказ. Потерпілим жителям села призначено відповідне лікування у центральній районній лікарні. За результатами комісії прийнято відповідні рішення. Для вжиття невідкладних заходів з попередження розповсюдження сказу на території району буде проведено засідання районної протиепізоотичної комісії.

Увага! Постраждалі від укусів, ослинення та подряпані бродячими, домашніми або дикими тваринами повинні негайно звернутися за медичною допомогою до Звенигородської центральної районної лікарні для отримання невідкладної допомоги. При можливості необхідно самостійно промити рану значною кількістю мильної води, краї рани змазати 70-градусним спиртом або 5% розчином йоду, накласти асептичну суху пов’язку і звернутися до лікаря.

Пам'ятайте, що захворювання гідрофобією завжди закінчується смертю!


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора