Звенигородська районна державна адміністрація
Черкаська область
Логотип Diia Державний Герб України
gov.ua Державні сайти України
  Пошук

Привітали з 90-річним ювілеєм учасника війни

Дата: 09.06.2016 16:37
Кількість переглядів: 845

Фото без описуНапередодні Дня захисту людей похилого віку, 9 червня, перший заступник голови райдержадміністрації Дмитро Задеряка, спільно з головами районних організацій ветеранів Петром Уманцем та Товариства Червоного Хреста Володимиром Слиньком відвідали Звенигородський будинок-інтернат для інвалідів та престарілих.

Під час зустрічі із підопічними закладу представники влади та громадськості цікавилися умовами  проживання та харчування, якістю обслуговування та отримали  схвальні відгуки. Шляхи вирішення ряду  проблемних питань  обговорені з адміністрацією.

Тепла атмосфера зустрічі перенеслась  в актову залу будинку – інтернату та розпочалась привітанням із 90-річним ювілеєм  учасника війни, ветерана праці Чернієнка Петра Андрійовича, якому  вручено відзнаку Президента України – медаль «70 років визволення України від фашистських загарбників» , грамоту райдержадміністрації, цінні подарунки. Фото без описуНа адресу ювіляра звучали зворушливі слова вдячності за його особистий внесок у Велику Перемогу над нацизмом, порядність і чесність.  Життєвий шлях  Петро Андрійович розпочав у селі Гончариха, що  на Катеринопільщині. Холодне і голодне дитинство промайнуло як один день, а юність обпалила війна.  З 1944 року - на фронті, внаслідок поранення втратив око.  День перемоги зустрів у Прибалтиці,  а   у 1945 році повернувся у рідне село. Працював у місцевому колгоспі на різних роботах, з 1954  і до виходу на заслужений відпочинок в 1986 році -  різноробочий  у сільгоппідприємстві села Попівка.  Доля на схилі літ залишила ветерана війни та праці  самотнім, і з  2011 року він проживає у будинку-інтернаті.

В святковому заході відзначено також  Валентину Льонченко – багаторічну голову первинної організації ветеранів закладу. Петро Уманець вручив  їй грамоту за вагомий внесок у розвиток ветеранського руху та виховання молодого покоління на славних патріотичних традиціях .

Приємно відзначити, що у Звенигородському будинку-інтернаті для інвалідів та престарілих панує атмосфера любові і довіри, у колективі цінують однин одного  і з повагою ставляться до людей літнього віку.


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора