Звенигородська районна державна адміністрація
Черкаська область
Логотип Diia Державний Герб України
gov.ua Державні сайти України
  Пошук

Райони мають 10 днів на подання своїх розвиткових проектів, – очільник області

Дата: 17.10.2016 16:38
Кількість переглядів: 709

        Фото без описуЧеркащина отримає щонайменше 70 млн грн із Державного фонду регіонального розвитку наступного року. Керівництво області закликало активізуватися з підготовкою проектів. Про це йшлося на координаційній нараді в ОДА.

         Очільник області дав 10 днів на подання розвиткових проектів. Каже: часу на їхню підготовку було вдосталь. Натепер на веб-порталі ДФРР уже зареєстровано 65 проектів. Жодного ще не надійшло від Канівської, Корсунь-Шевченківської та Шполянської РДА, а також від Канева, Сміли й Умані.

 – Наші фахівці проаналізували зареєстровані проекти й виявили, що лише 20% мають шанс бути схваленими регіональною комісією та комісією при Мінрегіонбуді, – констатує голова Черкаської ОДА Юрій Ткаченко. – Усі проекти повинні, передовсім, відповідати державній і регіональній стратегії. З цим ми зараз бачимо найбільшу проблему. Окрім того, проекти мають бути якісними.

         Обласний керманич порадив консультуватися із цього приводу з департаментом регіонального розвитку ОДА.

  – Уже зареєстровані проекти необхідно в найближчі дні допрацювати, – зауважує його директор Роман Карманнік. – Бо комісія має право не розглядати оформлені неналежно. Поза тим, окремі проекти, що вже зареєстровані на сайті ДФРР від територій, можливо, варто було б об’єднати в один. Як приклад – придбання «швидких». Кілька таких проектів уже зареєстровано. На мою думку, профільне управління повинне оцінити цю проблему в масштабах області, визначитись із реальною потребою, джерелами фінансування та подати єдиний проект на розгляд комісії. Така ж історія по інших напрямах.


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора