Звенигородська районна державна адміністрація
Черкаська область
Логотип Diia Державний Герб України
gov.ua Державні сайти України
  Пошук

Будищани прийняли рішення про об’єднання у Шевченківську ОТГ

Дата: 20.06.2018 16:47
Кількість переглядів: 1634

Сьогодні у с.Будище пройшли громадські слухання з питань добровільного об’єднання територіальних громад.

Вдруге до громади надійшло 2 пропозиції від сільських рад: Шевченківської -  про утворення об’єднаної територіальної громади з центром у Шевченковому,  Моринської - з адмінцентром у Моринцях.

На зустріч із жителями села прибули голова райдержадміністрації Василь Довбуш, заступник голови райдержадміністрації Руслан Каюк, начальник управління агропромислового розвитку райдержадміністрації Юрій Піковський, завідувач сектору правового забезпечення та роботи із зверненнями громадян апарату райдержадміністрації Тетяна Жукова.

Голова райдержадміністрації Василь Довбуш, виступаючи на зборах, розповів про перспективи та переваги об’єднання та відповів на запитання присутніх. Він наголосив на тому, що  у житті громади надзвичайно відповідальний час, адже від сьогоднішніх рішень залежить майбутнє. Місцеві громади, об’єднавшись, отримають не лише повноваження, а й фінансовий ресурс, яким будуть самі розпоряджатись.

Окрім того, про процедуру об’єднання та успіхи громад, що вже об’єдналися,   розповіли заступник голови райдержадміністрації Руслан Каюк та сільський голова с.Шевченкове Сергій Смалько.

Перед голосуванням також до жителів села звернулися сільський голова c.Моринці Євгеній Штанько та депутат районної ради Василь Зарубайко.

У ході громадського обговорення активними були і самі присутні. Вони ставили питання, що їх хвилювали, висловлювали думки  та пропозиції.

Після обговорення відбулося голосування, в якому взяли участь всі присутні жителі села. Більшістю голосів було прийнято рішення підтримати ініціативу Шевченківської сільської ради щодо добровільного об’єднання територіальних громад з адміністративним центром у с.Шевченкове.

Тож  наступним кроком на шляху до об’єднання - сесія сільської ради, на якій депутати повинні своїм рішенням затвердити вибір громади.

 

 


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора