Звенигородська районна державна адміністрація
Черкаська область
Логотип Diia Державний Герб України
gov.ua Державні сайти України
  Пошук

Огляд погодних умов

Дата: 14.06.2016 16:48
Кількість переглядів: 748

Фото без описуДощі, що пройшли минулими днями на Звенигородщині, додавали дискомфорту до зниженого температурного фону. Середня добова температура повітря по даних метеостанції Звенигородка знизилась до  14.2°, що на 3.2° нижче кліматичної норми і відповідає нормі середини травня.

Максимальна температура повітря знизилась до 16.9°, що є найнижчою денною температурою з початку червня. Внаслідок зливових дощів з початку червня кількість опадів склала 22.7мм ( норма для червня 83мм). Середня температура ґрунту на глибині 10 см за минулу добу становила 17.1° (норма для другої декади червня 21-23°).

Погоду Черкащини найближчої доби формуватимуть теплі і вологі повітряні маси середземноморського походження. Тому  у наших краях очікується нестійка погода: періодично випадатимуть дощі, місцями можливі грози. При цьому триватиме тенденція до потепління. Атмосферний тиск знижений, відносна вологість повітря залишиться високою.

В кінці робочого тижня температура повітря підвищиться до спекотних значень – 30-32º, що сприятиме швидкому зростанню показника пожежної небезпеки.

За багаторічними даними метеостанції Звенигородка середньодобова температура на 15 червня становить 18.7° тепла, на цю дату найвища температура повітря 31,2° тепла відмічалася у 1966 р., найнижча – 6,7° тепла – у 1952 р.

Достатня кількість тепла та вологи сприяє активному росту та розвитку всіх сільгоспкультур. Дощова погода також сприяла зниженню показника пожежної небезпеки до 1 класу.

Прохолодна погода та достатнє вологозабезпечення посівів є черговим бонусом для ранніх хлібів – період формування та наливу зерна затягнувся, що сприяє закладанню більшого числа  колосків та зерен у колосі та, як наслідок, підтвердження високих видів на врожай зернових культур.

      Начальник метеостанції Звенигородка

    Т.А.Лисенко


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора