Звенигородська районна державна адміністрація
Черкаська область
Логотип Diia Державний Герб України
gov.ua Державні сайти України
  Пошук

Реалізації у районі урядової програми "Доступні ліки"

Дата: 12.09.2018 16:51
Кількість переглядів: 931

Фото без опису

Cьогодні голова Звенигородської райдержадміністрації Василь Довбуш  за участю першого заступника голови райдержадміністраціх Дмитра Задеряки провів нараду з керівниками окремих структурних підрозділів райдержадміністрації, районного управління Державної казначейської служби, Звенигородського ЦПМСД, представників аптечних закладів, які беруть участь у програмі "Доступні ліки".

Розглянуто питання про умови подальшої реалізації у районі урядової програми "Доступні ліки" та порядок укладання договорів для участі у цій Програмі. 

Дані питання винесено на порядок денний наради у зв’язку з тим, що комунальний заклад "Звенигородський центр первинної медико-санітарної допомоги" реорганізовано у комунальне некомерційне підприємство. А відповідно до чинного законодавства заклади охорони здоров’я, що пройшли процес автономізації та  перетворені на комунальні некомерційні підприємства, виписують рецепти на відпуск лікарських засобів, але здійснювати розрахунки з аптечними закладами не можуть, оскільки стають одержувачами коштів.

Частиною 3 статті 10 Бюджетного кодексу визначено, що головні розпорядники бюджетних коштів формують мережу розпорядників бюджетних коштів нижчого рівня та одержувачів бюджетних коштів з урахування вимог щодо формування єдиного реєстру.

Бюджетним кодексом визначено, що розпорядниками бюджетних коштів на рівні місцевих бюджетів є місцеві державні адміністрації, виконавчі органи та апарати місцевих рад, структурні підрозділи місцевих державних адміністрацій, виконавчих органів місцевих рад в особі їх керівників. Якщо згідно із законом місцевою радою не створено виконавчий орган, функції головного розпорядника коштів відповідного місцевого бюджету виконує голова такої місцевої ради.

Тож відповідні договори з суб’єктами господарювання, що здійснюють  відпуск лікарських засобів, на рівні районних державних адміністрацій - укладаються районними адміністраціями.

Обговорено проблемні питання та шляхи їх вирішення щодо дотримання положень діючого законодавства й забезпечення реалізації прав пацієнтів та безперервність відпуску лікарських засобів відповідно до програми.

Фото без опису

 


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора