Звенигородська районна державна адміністрація
Черкаська область
Логотип Diia Державний Герб України
gov.ua Державні сайти України
  Пошук

У Звенигородці відбулися змагання з пожежно-прикладного спорту на Кубок Олексія Жирного

Дата: 16.05.2018 16:51
Кількість переглядів: 1176

Ось уже 28 років поспіль рятувальники Черкащини проводять меморіал на честь Олексія Жирного, який, виконуючи свій обов’язок, загинув під час ліквідації пожежі в одному із корпусів Черкаського педагогічного університету. Ім'я Олексія Жирного з часом в історії рятувальної справи Черкащини зайняло найвищий щабель пошани. Його постать стала прикладом для нових поколінь рятувальників, взірцем самовідданості та відваги.

Змагання з пожежно-прикладного спорту серед підрозділів області нерозривно пов'язані з іменем Олексія Жирного, адже Кубок, що носить його ім’я, став своєрідним еталоном професіоналізму, сили та мужності для кожного спортсмена-рятівника.

За положенням змагання проводяться в трьох зональних підгрупах. 
16 травня вони відбулися у Звенигородці на території 6-ої Державної пожежно-рятувальної частини.

Найсильніші спортсмени-вогнеборці визначали переможця під час виконання трьох професійних вправ: у підйомі по штурмовій драбині у вікно 4-го поверху, по висувній драбині у вікно 3-го поверху навчальної вежі. Третім етапом спортивного протистояння стало оперативне розгортання від основного пожежного автомобіля. 

Переможцем стала команда 13-ої державної пожежно-рятувальної частини Тальнівського району (м.Тальне), другу сходинку завоювали їхні колеги із 21-ої частини Маньківського району(смт. Маньківка), а «бронзу» - рятувальники ДПРЧ-14 Уманського району(м.Умань). 

Треба зазначити, що вже кілька років поспіль до участі в цих престижних змаганнях долучаються і юнацькі команди. За останні роки молодіжний рух в районах вдалось не лише популяризувати, а й розвинути. Діти змагалися на першість за програмою, яка мало відрізнялась від дорослих. Так учасники сперечалися в одяганні бойового пожежного одягу, підйомі по штурмовій драбині у вікно 2-го поверху та оперативному розгортанні від пожежного автомобіля.

Серед дитячих команд перше місце виборола команда Звенигородського району.

- Нехай всі успіхи, які сьогодні здобули переможці, тільки примножують успіхи, славу та авторитет нашого краю, – наголосив під час підведення підсумків голова райдержадміністрації Василь Довбуш та висловив вдячність всім учасникам змагань.



« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора