Звенигородська районна державна адміністрація
Черкаська область
Логотип Diia Державний Герб України
gov.ua Державні сайти України
  Пошук

Забуттю не підлягає

Дата: 30.11.2016 16:56
Кількість переглядів: 634

Фото без опису29 листопада працівники краєзнавчого музею ім. Т.Г.Шевченка  провели в Звенигородському будинку-інтернаті для інвалідів та престарілих захід з використанням архівних  документів музею, матеріалів місцевих  краєзнавців, дослідників.

Науковий співробітник музею Станіслав Лячинський зробив своєрідний екскурс в історію по темі Голодоморів, спричинених владою. Директор музею Олена Наріжна зачитала свідчення очевидців, достовірні спогади з краєзнавчого альманаху. Підопічні будинку-інтернату самі багато чого розповіли про ту масову трагедію, адже страхіття Голодомору на Звенигородській землі не залишає нікого байдужим навіть через десятиліття. Відходять  у небуття покоління, які б розповіли про ті жахливі події.

Фото без описуНаш районний краєзнавчий музей є скарбницею пам’яті, де мовою експонатів розкривається історія нашого народу, де зібрано документи, фото, писемні свідчення очевидців. Робота по розкриттю замовчуваної історії в музеї ведеться давно. Ще в 2008 році краєзнавчі матеріали, свідчення старожилів,  відновлені списки невинно убієнних голодом  опубліковано в нашому науково-популярному журналі «Спадщина».  В районному музеї  експонується постійно діюча експозиція “Забуттю не підлягає”. Це плакатний  варіант  «Хроніка комуністичної інквізиції в Україні», приурочений страхіттям Голодоморів в Україні та політичним репресіям.

Під час заходу розповсюджено науково-популярний альманах «Спадщина», приурочений героїці нашого краю.

          Директор музею Олена Наріжна


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора